2a DIVISIÓ A

Les molèsties al genoll dret podrien fer passar el central Tortolero (Girona) per la sala d'operacions

El jugador del Girona, absent des de fa un mes, podria estar inactiu fins al maig

El central del Girona Dani Tortolero podria ser operat del cartílag del genoll dret si les molèsties que sent des de fa setmanes no remeten. El jugador segueix un tractament conservador (treball de fisioteràpia i exercicis al gimnàs, entre altres coses) per evitar com sigui el pas per la sala d'operacions. El tècnic del Girona, Narcís Julià, va fer públics ahir els seus temors. «Tinc por que l'hagin d'operar [a Tortolero]. És un jugador important, estava donant un bon rendiment i una baixa tan llarga ja és fotuda. Si hagués de passar per la sala d'operacions, allargaríem encara més el temps.» Si el central, de 29 anys, és sotmès a una artroscòpia, podria estar inactiu fins al maig.

Tortolero ha jugat un sol partit el 2010. Va disputar els noranta minuts del Recreativo-Girona del dissabte 2 de gener (2-2). Des de llavors, ha estat de baixa per una osteocondritis al genoll dret (irritació del cartílag), amb afectació al menisc. Des del començament, el jugador d'Esplugues de Llobregat pretén evitar com sigui l'artroscòpia i més tenint en compte que anys enrere ja el van operar del menisc del mateix genoll. En el Nàstic, el defensa barceloní ja va notar-hi molèsties i també va ser infiltrat.

Una baixa sensible.

La setmana vinent, Tortolero anirà de visita amb el traumatòleg Ramon Cugat, i el Girona l'informarà del tractament que ha seguit en les últimes setmanes. «Se li donarà la informació del tractament conservador que se li està fent i [a veure si] se li obre un llum i un camí diferents del que ha seguit fins ara», va dir Julià. El tècnic gironí va reconèixer que l'absència de l'exjugador del Nàstic (15 partits i 3 gols) el preocupava, i més tenint en compte que el Girona és l'equip més golejat (38 gols), els mateixos que l'Albacete.

Tot el possible.

A banda de fisioteràpia i treball de potenciació muscular al gimnàs, a Tortolero també li podrien haver injectat factors de creixement i d'àcid hialurònic. Segons ha explicat el traumatòleg barceloní Miquel Llobet, el tractament amb hialurònic és molt habitual als Estats Units per protegir el cartílag i en aquelles lesions associades a l'artrosi. Els serveis mèdics i recuperadors del Girona han fet tot el tractament conservador que ha estat possible, però sense bons resultats. Diumenge, l'endemà del Girona-Nàstic, el jugador va fer cursa contínua al voltant de l'estadi, juntament amb Dorca, i notava les mateixes molèsties de fa dies.

Mentrestant, l'entrenador del Girona, Narcís Julià, reconeix que és impossible disposar ara del central. «Hi ha molèstia que és dolorosa i no és funcional, és a dir, no t'impedeix que facis les teves coses i no repercuteix en el teu rendiment. En canvi, hi ha molèsties que, pel que fa al nivell funcional, no permeten que juguis bé... Quan el dolor va lligat al fet de no poder esprintar, no poder girar, no poder saltar, com a entrenador, jo ja ni em plantejo posar-lo, aquest jugador», va explicar acuradament Narcís Julià ahir al migdia a la sala de premsa de Montilivi.

Llobet: «El cartílag no es regenera»

Un dels traumatòlegs catalans habituats a tractar futbolistes, motociclistes i esportistes de nivell és Miquel Llobet, de la clínica Teknon de Barcelona. Informat de la situació del defensa Dani Tortolero, Llobet ha accedit a valorar la lesió del jugador. Segons el traumatòleg, que havia treballat amb el Peralada anys enrere, «el cartílag [del genoll] no es regenera mai tot sol. De vegades, s'hi fa una capa de teixit, de cicatriu i l'osteocondritis va lligada amb lesions de lligaments». Llobet és un especialista en cirurgia als genolls i reconeix que quan el tractament conservador, la potenciació muscular i la fisioteràpia no tenen èxit, no hi ha cap més remei que la intervenció quirúrgica. «Si la lesió està localitzada i és només una osteocondritis, la intervenció suposa un mínim de tres mesos de baixa.» Tortolero es vol estalviar la sala d'operacions i visitarà per segon cop el traumatòleg Ramon Cugat, que és de la mateixa generació que Llobet i que ja el va operar anys enrere.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.