FUTBOL DE BASE

ITE 2010

Accents de l'orient en el torneig Terres de l'Ebre

L'esdeveniment rebrà el Kitchee del Hong Kong i les escoles del Barça d'Egipte, Dubai, Kuwait i el Japó

L'aturada de Setmana Santa coincideix, com en els últims dos anys, amb la celebració de l'ITE, el Torneig Internacional de Futbol de Base Terres de l'Ebre. Enguany, aquest campionat se celebrarà de l'1 al 4 d'abril en tres localitats: Deltebre –la seu central–, l'Ametlla de Mar i Sant Carles de la Ràpita. Que el nom del torneig dugui l'adjectiu d'internacional, precisament, no és cap eufemisme, ja que aquest any visitaran les Terres de l'Ebre cinc equips de cinc països orientals diferents. Quatre d'aquests són escoles del Barça: la d'Egipte, la del Japó, la de Dubai i la de Kuwait. També vindrà el Kitchee de Hong Kong.

Els nanos que es formen en aquestes escoles, doncs, hauran de fer desplaçaments llarguíssims per arribar fins a Catalunya. Tot i això, afronten un torneig com aquest amb moltíssima il·lusió, tal com explica el director tècnic de l'escola del Barça al Caire, Josep Ferré. «Quan arriba un torneig com aquest es respira un ambient diferent. Els nois fan un compte enrere esperant que sigui el dia de competir», relata el tècnic, que afegeix: «Aquestes competicions són una activitat extraordinària per a les escoles, a través de les quals es premien els nens i les nenes que s'hi han implicat més.»

La feina que es fa a les acadèmies amb vista a aquest tipus de torneigs, a més, és un pèl diferent al treball rutinari. Tal com explica Ferré, «es fa una selecció de jugadors i, amb cinc setmanes d'antelació, s'organitzen partits i entrenaments amb els nanos que viatjaran».

Aquesta generació de futbolistes formats a les escoles del Barça, però, ja estan força acostumats a viatjar, ja que també participen en altres competicions en diversos països com ara Grècia i Polònia. El fet de venir a Catalunya, però, té un plus per a molts tècnics de les acadèmies blaugrana, ja que la majoria són catalans. Josep Ferré, que és de Capçanes, afirma: «Les ganes de tornar a estar a la meva terra i amb la meva gent i, a més, fer-ho disfrutant del futbol són immenses.»

Ell, però, no és l'únic tècnic de l'expedició egípcia que afronta el desplaçament amb il·lusió, ja que segons explica, els preparadors que l'acompanyen i no han visitat mai les Terres de l'Ebre «no s'ho volen perdre per res del món, perquè n'han sentit a parlar molt».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.