La flama del Palamós i el Vilajuïga s'apaga

El Palamós sap que el somni de la permanència exigeix guanyar al Nou Sardenya i esperar

El Vilajuïga ja no es pot ni aferrar al miracle i té molts números de baixar avui mateix

Jordi Condom
ENTRENADOR DEL PALAMÓS
«No tenim més marge. Nosaltres només hem de pensar en el triomf, a intentar guanyar, i després esperar els altres»
«Primes? Tal com està tothom, a part d'una truita d'espàrrecs, poca cosa més hi haurà a gratar»
Napo Cayuela
ENTRENADOR DEL VILAJUÏGA
«Sabem que és gairebé impossible salvar-nos, però tot el que hem fet aquest any és positiu i ara no ho volem espatllar encaixant golejades»

El Banyoles ja és equip de primera catalana, el Vilajuïga té molts números d'acompanyar-lo avui i fins i tot el Palamós podria acabar la jornada sense cap possibilitat de permanència. El club degà de Catalunya viu una campanya plena d'errors i entrebancs i ha arribat a una situació límit, de caixa o faixa. A cinc punts del Balaguer i el Mataró quan en queden nou en joc, el somni de la salvació passa només per assegurar els tres punts i esperar l'ensopegada dels rivals directes.

Els baix-empordanesos visiten aquest migdia el Nou Sardenya, on han guanyat en les dues últimes visites. És l'únic signe que els val avui contra un rival que, després de fer una campanya lluny de les expectatives, ja no té al·licients en joc. Si el Palamós perdés i el Mataró –juga a Reus– i el Balaguer –rep l'Amposta– guanyessin, els de Jordi Condom ja no tindrien res a fer per evitar el descens.

El que ja té assumit que baixarà és el Vilajuïga, que té la zona de permanència a vuit punts. L'equip, a més, visita el Vilanova carregat de baixes –entre els que ja han deixat l'equip i les lesions–, amb el cadet Karim i la prioritat de no sortir escaldats. L'única combinació que demoraria el descens seria el triomf dels alt-empordanesos i la derrota del Balaguer i el Mataró.

La fe del Banyoles.

Quatre punts en dues jornades només els havia fet el Banyoles una vegada en tota la lliga, i ho ha repetit ara que el descens ja és un fet. Més enllà de la convulsió que envolta el club, la plantilla vol acabar amb dignitat la competició. Després de guanyar l'Amposta i empatar a Palamós, el cuer no en té prou i ara té la intenció de complicar les coses a l'Hospitalet. El conjunt de Julià Garcia, amb el bitllet per a la fase d'ascens a la butxaca, aspira a atrapar el Reus en el segon lloc.

El Cassà, a mantenir la tensió a Cornellà

«El nostre repte ha de ser fer com més punts millor. Si alguna cosa ens dóna credibilitat és el que ha fet aquesta plantilla», explica Robert Vila. El Cassà juga amb la feina feta al camp del Cornellà, que també està tranquil després d'haver hagut de patir. «Hem d'intentar mantenir la tensió i la concentració», hi afegeix el tècnic del Cassà, que farà debutar el porter Xevi Casas, fitxat a mitjan temporada del Bàscara. Els cassanencs han encadenat vuit jornades sense perdre.

El Blanes busca el millor lloc en tres anys

El Blanes ja pot estar ben tranquil, però ha encadenat dues derrotes i no vol veure la tercera seguida, cosa que només li ha passat una vegada en tota la lliga. A més, l'equip ha trobat un altre al·licient a part de l'orgull personal: «Busquem la millor classificació a tercera dels últims anys, amb el pressupost més baix», diu Edu Urdiales. El Blanes va acabar quinzè els dos cursos anteriors i ara és catorzè. El Prat, rival d'avui, ja ha perdut de vista la lluita pel quart lloc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.