Futbol català

DELFÍ GELI

EXJUGADOR DEL GIRONA, ALABÈS, ATLÉTICO, ALBACETE I BARÇA

“El Girona té una oportunitat única”

“Estaria molt bé que l'any vinent el Girona estigués a primera divisió”

“Els jugadors gironins sempre hem hagut de marxar de casa”

Està bé que d'una vegada per totes molta gent vagi a Montilivi, tot i que s'han de fer molts esforços que no haurien de fer falta.

Delfí Geli (Salt, 22/04/69), tota una institució del futbol gironí, és un dels clars exemples de jugadors formats a Girona que van haver de fer les maletes per viure com a professionals, i a la màxima categoria, del futbol estatal. Geli va debutar a primera amb el Barça i després va haver de buscar un futur millor amb l'Albacete, l'Atlético i l'Alavés. Actualment, el saltenc és entrenador de l'equip juvenil B del Girona.

Com està vivint la trajectòria del Girona d'aquesta temporada?
Estic content i m'ho passo bé amb l'equip i els resultats que està tenint. Està bé que d'una vegada per totes molta gent vagi a Montilivi, tot i que s'han de fer molts esforços que no haurien de fer falta. Espero que cada vegada la gent tingui més cultura de futbol i més costum de donar suport a l'equip.
Hi ha possibilitats de pujar?
Abans del partit contra el Xerez creia que el Girona quedaria segon amb força solvència. Acabava de remuntar un partit contra l'Alcorcón. Aquell partit va ser un plus per a l'estat d'ànim d'una plantilla i el dotava d'una motivació i moral adequades per afrontar el tram final. No m'esperava la derrota contra el Xerez, i ara tot està més obert.
És l'hora del Girona?
Aquest any l'equip està funcionant molt bé i tenen moltes possibilitats de pujar. Estaria molt bé que l'any vinent el Girona estigués a primera. Seria un canvi molt gran, i és que aquest és el salt de categoria més gran que hi ha en el futbol professional. Poder veure a Girona jugadors de primera seria increïble.
En una categoria en què cap equip gironí hi ha estat...
És una llàstima. Els jugadors gironins sempre hem hagut de marxar de casa. En aquells moments el Girona no estava en categories gaire competitives i hi havia equips que et podien oferir més possibilitats.
Fer les maletes, doncs, era una mena d'obligació?
Fèiem les maletes per buscar-nos la vida, però també era una experiència. Creixes com a persona i com a futbolista. Són canvis importants a la vida, que et fan madurar molt de pressa. Ara m'adono que aquesta és una oportunitat única per al Girona com a club i per a la ciutat. Tenir un equip a primera porta implícites moltes coses al darrere.
Entrena l'equip juvenil B. Fer créixer la base també és vital, no?
Estem molt lluny pel que fa a les instal·lacions d'altres equips amb els quals competim. Si podem millorar aquests aspectes farem salts endavant en el futbol de base. Sabem que costa, però ja s'ha vist que és important treure joves del planter, i més, per la dificultat de fitxar gent de fora pels costos que comporta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.