Futbol català

JAVI GARCIA

EX JUGADOR DE PRIMERA DIVISIÓ I DEL GIRONA FC

“Catalunya mereix tres equips a primera”

“El poder d'atracció del Barça o l'Espanyol fa molt difícil que un tercer equip es consolidi a primera”, diu l'exjugador gironí

Per mantenir-se a primera cal una massa social que cada diumenge estigui amb l'equip. A Catalunya, això és complicat

Javi García (Sabadell, 1/10/1969) té el privilegi d'haver jugat en dos equips catalans diferents a primera divisió, el Lleida i l'Espanyol. Com a bon coneixedor del futbol gironí té clar que Girona mereix arribar a primera, però comenta que, un cop a dalt, és complicat consolidar-s'hi sense una massa social que sostingui l'entitat i que li doni suport sempre.

El Girona mereix pujar a primera divisió?
S'ho mereixen tant el club com la ciutat. Fa molts anys que lluiten, que pugen categories, que pateixen, i seria molt bo tant per al club com per a la ciutat.
Troba normal que mai hi hagi hagut un equip gironí a primera?
No és normal. La demarcació gironina es mereix tenir un equip a primera, li van tenir Lleida i Tarragona, ara li ha de tocar a Girona.
Hi ha prou nivell a la demarcació?
Fa molts anys que volto per la zona veient futbol, i sempre ho dic: a Girona hi ha un potencial terrible! Quan parlo amb amics d'altres llocs també m'ho diuen. Girona té un potencial que encara no s'ha explotat al màxim. Han sortit bons jugadors que han acabat triomfant a fora, però crec que encara en podrien sortir més.
Aconseguir un tercer equip català a primera seria molt important.
És trist que a Catalunya el Barça o l'Espanyol estirin tant i que cap més equip s'hagi consolidat a primera. Algun any han pujat el Lleida, el Nàstic... però no s'hi han mantingut. Catalunya mereix tenir tres o quatre equips a primera. Andalusia, per exemple ho ha aconseguit, i Madrid també. Catalunya té prou potència per poder tenir més de dos equips a primera.
Amb el Lleida va jugar a primera, però l'experiència va durar un any. Com s'explica que el pas per l'elit fos tan efímer?
És molt difícil. A Catalunya és molt complicat competir amb el Barça o l'Espanyol, ja que aquests dos equips s'ho mengen tot pel que fa a afició. Un club viu dels socis, i quan arriba el cap de setmana, si juguen Barça o Espanyol a casa, hi ha molta gent que té més tirada a anar al Camp Nou o a Cornellà-el Prat. Arrosseguen molta gent. Els clubs petits necessiten omplir el camp i subsistir amb poca massa social, no és fàcil. Per mantenir-se a primera cal una massa social que diumenge rere diumenge estigui amb l'equip, i això a Catalunya és complicat.
Amb l'Espanyol va viure la millor experiència com a futbolista?
La millor no ho sé, però em van donar l'oportunitat de viure el professionalisme i jugar quatre anys a primera divisió. Tant amb l'Espanyol, com amb el Rayo o el Lleida vaig complir un somni.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.