Futbol català

David Juncà denunciarà el Girona per incompliment

Futbol. Girona. El futbolista de Riumors reclama el sou corresponent al primer any del contracte professional que es va activar automàticament

El lateral esquerre del Girona, David Juncà, denunciarà en breu el Girona per incompliment de contracte. El futbolista de Riumors va superar la desena de partits defensant la samarreta del Girona a segona divisió i, com estipulava el contracte que va firmar en la seva arribada a l'entitat, automàticament se li activava un nou contracte professional en virtut del qual el defensa passaria de cobrar una fitxa inferior a 500 euros al mes a gaudir del sou mínim segons el conveni dels jugadors de segona, uns 60.000 euros anuals –el club hi hauria d'afegir també els prop de 20.000 del cost de la fitxa.

El representant del jugador s'ha mostrat receptiu i dialogant amb el club, però la falta d'un intermediari fix –l'entitat ha rebotat l'assumpte entre l'antiga directora general, Kat Gorska, i l'actual president, Joaquim Boadas– ha obligat a engegar un procediment judicial per reclamar el sou del primer any amb el nou contracte professional –corresponent a la temporada passada, que és quan va arribar a la xifra de deu partits amb el Girona.

L'única via de sortida

En vista de la mala predisposició del club, segons el representant del jugador, i la falta d'entesa per trobar una sortida –el Girona tampoc facilita a Juncà la carta de llibertat per buscar-se un nou equip–, la via judicial s'ha convertit en l'única opció del jugador per cobrar el que li correspon. Les interpretacions en la clàusula –el club exposa que el jugador ha d'arribar als deu partits en una mateixa temporada, mentre que els representants exposen que hi pot arribar durant la duració del contracte– van permetre al Girona sortir-ne indemne davant l'AFE, però amb el procés que s'engegarà haurà de tornar a demostrar que té raó.

Tres anys cobrant menys de 500 euros

David Juncà va arribar al Girona amb edat de juvenil i procedent del Mallorca, l'estiu del 2010. Des de llavors s'ha entrenat amb el primer equip, i, amb les condicions salarials pactades, el jugador amb prou feines pot viure de l'esport que practica de manera professional en un equip de segona. El de Riumors reclama el que es va pactar. Veient que el club li girava l'esquena, fins i tot el seu representant va buscar una sortida, mai facilitada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.