2a DIVISIÓ A. GIRONA

El canvi de gespa de Montilivi, en gestació

Pendent de rebre l'OK final, Royalverd preveu treballar a l'estadi del Girona a partir de dissabte a la nit

L'Ajuntament i el patrocinador ultimen els detalls d'una intervenció complexa

L'empresa de les Preses Royalverd ho té gairebé tot a punt per canviar la gespa de l'estadi municipal de Montilivi. Gairebé quaranta anys després de la seva inauguració i després de no haver-hi intervingut en cap ocasió, la gespa i el drenatge de l'escenari dels partits a casa del Girona es podrien renovar a fons en una operació complexa i que hauria de durar deu dies. Pendent de rebre l'OK definitiu de l'Ajuntament de Girona, Royalverd ja té reservats més de 8.000 metres quadrats del seu centre de Bordeus, repartits en pans de divuit metres de longitud i idèntics als que ha posat l'Espanyol, per col·locar-los a partir de dissabte a les nou de la nit a Montilivi, poc després del Girona-Real Unión.

L'Ajuntament de Girona, propietari de l'estadi, i un patrocinador extern (una coneguda empresa gironina de construcció) ultimen els detalls de l'operació. El cost superaria els 200.000 euros i, durant complex procés, el Girona no podria trepitjar el terreny.

Especialitzats.

Royalverd, que pertany al Grup Morera, està especialitzada en la cura de les superfícies dels camp de futbol i porta el manteniment de la gespa del Camp Nou, el Madrigal de Vila-real i La Romareda de Saragossa. A més, aquest estiu, a causa de les elevades temperatures, també ha hagut d'intervenir a Mestalla (València) i al nou estadi de l'Espanyol, de Cornellà-el Prat. Demà contra el Màlaga, el conjunt de Pochettino estrenarà la nova superfície, substituïda en una sola setmana (no ha calgut, però, canviar-ne el drenatge).

Des del Girona, un actor passiu en tot aquest procés, ja s'han calculat les despeses suplementàries que suposaria rebaixar el terreny i canviar el drenatge, el desaigüe i la gespa. A l'estadi hi entrarà màquina pesant i hi treballaran una vintena d'operaris durant les 24 hores del dia.

Despeses suplementàries.

Fonts del Girona calculen que la millora del terreny de joc suposarà una despesa de 12.000 euros, ja que, entre altres coses, s'haurà de desmuntar part de l'estructura de formigó, construïda l'estiu del 2008 per accedir al gol sud de Montilivi. El sistema de reg per aspersió no experimentarà cap canvi.

El partit de copa contra el Celta no es toca

Un dels maldecaps sorgits amb el canvi de gespa de Montilivi és l'emparellament de copa contra el Celta. Segons el sorteig que es va fer divendres a la seu de la federació espanyola, el Girona ha de rebre el conjunt gallec el dimecres 7 d'octubre. Si les obres comencen dissabte, la gespa només haurà tingut onze dies per començar a arrelar. De moment, el club no és partidari de canviar la data del partit de copa. Royalverd té assumit que haurà de treballar amb poc marge de temps –onze dies–, però el canvi seria viable si no plou en els primers cinc dies de l'operació (rebaixar el terreny i canviar el drenatge i el desaigüe). Abans d'aquest dijous al vespre hi ha d'haver la resolució definitiva. «Tenim ganes que la gespa de Montilivi presenti una bona imatge el dia del Celta, tal com es mereix la ciutat», diu Antoni Sagrera, directiu del Girona i responsable d'instal·lacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.