2a DIVISIÓ A

Dani Tortolero ha vist quatre targetes grogues en els primers quatre partits

El central barceloní admet que ha de vigilar i diu que l'ideal és defensar sense targetes

Dani Tortolero
DEFENSA DEL GIRONA
«Haver vist quatre targetes no és un tema gaire positiu per a mi. Són massa [amonestacions] pels partits que hem jugat. Ara mateix he d'intentar aguantar amb quatre com més partits millor i que la cinquena trigui a arribar»
«S'ha de tenir en compte que els defenses som els jugadors a qui més targetes ensenyen [els àrbitres]. Espero millorar en aquest aspecte en els pròxims partits»
«He d'estar més concentrat en segons quines jugades per evitar les targetes»
«De les quatre grogues, penso que la del dia del Rayo és la que menys m'havien d'haver tret. En aquella jugada no vaig fer ni tan sols falta»

El central del Girona Dani Tortolero és el jugador que més targetes grogues ha vist en les quatre primeres jornades. Tortolero té un cent per cent d'efectivitat perquè ha estat amonestat en tots els partits de lliga (quatre). L'exjugador del Nàstic veu aquesta dada com a una taca en l'expedient i admet que li toca extremar la precaució. «No és un tema gaire positiu per a mi», admet el defensa d'Esplugues de Llobregat, que acaba de fer 28 anys.

L'aragonès Jaime Latre, en la primera jornada; el canari Hernández Hernández, en la segona; l'aragonès Caballero Herreros, en la tercera, i l'extremeny Ceballos Silva, en la quarta, han considerat que el defensa del Girona infringia el reglament. Per això li van ensenyar una targeta groga. El jugador ho accepta, tot i que diu, amb raó, que la groga de la tercera jornada contra el Rayo Vallecano va ser injusta. Aquell dia, l'exfutbolista del Nàstic va veure una groga molt rigorosa al centre del camp per una falta poc clara. Un minut abans, l'àrbitre havia expulsat el central visitant Salva per la segona groga.

Defenses.

De moment, Tortolero és l'únic jugador de segona A que ja ha estat amonestat quatre cops. El segueixen, amb tres grogues, l'olotí Damià Abella (Betis), Noguerol i Català (Celta), Tiago Gomes (Hércules) i Txiki (Cartagena), entre d'altres. El jugador format al planter del Barça diu que solen ser els defenses els jugadors més amonestats, i la llista li dóna la raó –quasi tots ho són.

Tot i les quatre grogues, Tortolero ha pecat de falta de contundència en alguna ocasió, com en el gol de Piti (Rayo) en la tercera jornada. A Tortolero li agrada sortir des del darrere amb la pilota controlada, de vegades amb accions compromeses, com un cop de taló a Anoeta diumenge.

El relleu de Jose.

Tortolero manté la línia del curs passat a Tarragona, on va veure 12 grogues en 32 partits. El central barceloní agafa el relleu del lateral Jose Martínez. El curs passat, en 34 partits Jose va veure 14 grogues, dues menys que Acciari (Elx) i Rubén (Celta).

LES DADES

Les grogues de Tortolero
Girona - Cartagena (j. 1)
0-1 Fer caure un rival en la disputa d'una pilota (34').
Nàstic - Girona (j. 2)
1-1 Empènyer un rival en la disputa d'una pilota (53').
Girona - Rayo (j. 3)
1-1 Fer caure un adversari (44').
Real Sociedad - Girona (j. 4)
2-2 Fer caure un rival en la disputa d'una pilota (62').


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.