HOQUEI SOBRE PATINS / TORNEIG MASCULÍ GOLDEN CUP

El revalida, i ja en té quatre

La selecció catalana es va desfer d'Itàlia i va guanyar el títol de la sisena Golden Cup

Va encarrilar la victòria molt aviat i Llaverola va mantenir la seva porteria a zero

Catalunya va revalidar el títol de la Golden Cup de Blanes i continua amb la tradició que quan arriba a la final s'emporta el trofeu. La selecció catalana ha jugat quatre finals en les sis edicions que s'han disputat, i ha guanyat les quatre. Aquesta darrera va ser contra la selecció italiana, que havia arribat a la seva segona final.

El partit va començar amb una Catalunya que buscava el gol, i amb un Feixas amb ganes d'inaugurar el resultat. La primera ocasió clara va ser seva en el minut 5, i un minut després va fer l'1-0. Itàlia va tenir una bona ocasió per empatar el partit en el minut 11, quan va disposar d'una falta directa, però Llaverola la va aturar. Després del 2-0 de Carbó va arribar una jugada clau per Itàlia a cinc minuts del descans. Tattarani anava a tirar una falta directa però es va avançar i va veure la targeta groga, era la segona i li van mostrar la blava. Ell no s'ho va agafar bé, va xutar la bola i l'àrbitre li va mostrar la tercera targeta groga i el va expulsar. La decisió va ser molt protestada pels italians, que es van quedar sense el seu home més encertat de cara a gol en els darrers partits.

El 2-0 amb què es va arriba al descans va canviar en el primer minut de la segona part. Quan s'havien jugat 13 segons, Cáceres va fer el 3-0 que deixava molt clara la final per Catalunya. La sentència definitiva va arribar a deu minuts del final, en un gran contraatac de Rocasalbas. Itàlia va poder marcar el gol de l'honor al final, però Llaverola, molt inspirat, va aturar un penal a Mottaran i va mantenir la seva porteria a zero.

CATALUNYA
4
ITÀLIA
0
CATALUNYA:
Llaverola, Grasas, Edu Fernández, Feixas i Cáceres –equip inicial–; Rocasalbas, Carbó, Lladó i Francesc Gil.
ITÀLIA:
Fontana, Zeh, Trabassino, Cocco i Tattarani –equip incial–; Mottaran, Charetta, Iluzzi, D'Agustino i Ortoni (p.).
GOLS:
1-0 (6') Feixas. 2-0 (19') Carbó. 3-0 (26') Cáceres. 4-0 (40') Rocasalbas.
ÀRBITRES:
A. Gómez i Delfa.
T.B.:
Per acumulació a Grasas, Francesc Gil, Edu Fernández, Lladó i Cocco.
T.V.:
Per acumulació a Tattarani.

S'està en espera de la resposta de la sud-americana

El president de la Federació Catalana de Patinatge, Ramon Basiana, va explicar que estan esperant la resposta de la confederació sud-americana a la carta enviada per l'Organització Esportiva Sud-americana (ODESUR) respecte a l'expulsió de Catalunya. «No ens han dit si es reuneixen o no, però en el moment en què hi hagi l'escrit suposo que ens ho diran i ens comunicaran el que diuen», va manifestar Basiana durant la Golden Cup. El president de la catalana va ser clar: «L'únic que és pot fer és esperar.» Ramon Basiana va explicar que hi ha hagut pressions dels comitès olímpics i va manifestar: «Aprofitant els jocs de l'ODESUR, l'amenaça és dir que si Catalunya participa en la confederació sud-americana el patinatge no estarà dins dels seus jocs.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.