Esports

les inversions de l'estat

jocs del 2017

Desencís i resignació entre les altres quinze seus dels Jocs Mediterranis

La majoria dels alcaldes mantenen el compromís amb els Jocs, però lamenten l'ajornament

Donen la culpa a la falta de compromís de l'Estat espanyol

Amb desencís i una bona dosi de resignació afronten les altres quinze seus dels Jocs Mediterranis l'ajornament de la cita esportiva. Justament ahir estava prevista una reunió de Tarragona 2017 amb els representants de les seus, tot i que, després del frenètic ajornament de l'esdeveniment al 2018, la reunió va ser anul·lada. Per això, alguns dels alcaldes van preferir ahir no fer declaracions fins a tenir la confirmació oficial que els Jocs s'ajornaran. Els que sí que ho van fer, però, van fer palesa la seva “decepció”, i van assenyalar com a culpable un govern espanyol que no ha assumit els seus compromisos de finançament: “La Generalitat, amb menys recursos i autonomia, compleix més que l'Estat, que no ha sabut planificar el finançament i que evidencia un cop més el seu menysteniment cap a Tarragona”, va lamentar Albert Batet, alcalde de Valls, ciutat que serà seu de les competicions de bàsquet i tennis de taula.

Per Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla, l'ajornament no es deu “únicament i exclusivament al problema econòmic, perquè 12 milions [la quantitat de diners que Tarragona reclama a l'Estat] no és res per al govern espanyol”. Per ell, tot plegat és fruit de la “falta de voluntat política”: “Hem de demanar explicacions, i algú les ha de donar”, diu Alonso, que va constatar que la suspensió de la cita esportiva pel 2017 “és un fracàs”: “Tarragona és la que més ho patirà, però també és un desprestigi per a Catalunya i per a l'Estat, que és el primer que fracassa”, va dir. Alonso, però, va remarcar el seu compromís amb els Jocs, igual com ho fan fer la majoria dels alcaldes consultats per aquest diari. Carles Pellicer, el batlle reusenc, es va posar ahir mateix a disposició de l'Ajuntament de Tarragona “per contribuir a l'èxit” de la cita. Igualment, el regidor d'Esports del Vendrell, Ferran Trillas, es va mostrar desil·lusionat, però va indicar que s'adaptaran “a les circumstàncies” i continuaran donant suport als Jocs. També va confirmar que l'ajornament evitarà que vagin “tan ofegats” per l'execució contra rellotge de les obres del pavelló del Club Esportiu i va dir que amb tota probabilitat les obres no començaran fins a l'estiu del 2017.

El compromís amb els Jocs també sembla inalterable entre els patrocinadors. Repsol, un dels principals socis patrocinadors juntament amb Estrella Damm, va afirmar que fa costat als Jocs, “ja siguin el 2017 o el 2018”. La seva aportació als Jocs és d'uns 3 milions d'euros.

LES FRASES

Tarragona és qui més patirà per l'ajornament dels Jocs, però també és un desprestigi per a Catalunya i l'Estat
Fèlix Alonso
Alcalde d'Altafulla
Tinc un sentiment de decepció. Evidencia el menysteniment de l'Estat respecte a Tarragona
Albert Batet
Alcalde de Valls


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia