Esports

Alpinisme

Kilian Jornet torna a fer el cim de l’Everest i ho fa en només disset hores

L’alpinista català aconsegueix la fita sense oxigen ni cordes

En aquesta ocasió ha sortit del camp base avançat, un punt més elevat (6.500 metres) que dilluns passat

L’alpinista català Kilian Jornet ha tornar a fer el cim de l’Everest, només sis dies després de coronar-lo per primer cop, ha anunciat el seu equip a través de Twitter .

Ho ha fet aquesta matinada sense oxigen ni cordes i en només disset hores. Aquesta vegada ha sortit d’un punt més alt que dilluns passat, el camp base avançat, a 6.500 metres.

En les seves primeres declaracions, Jornet ha explicat que va començar la pujada dissabte a la tarda i no va poder avançar molt ràpid perquè feia “molt vent a la muntanya”. Tot i així, va aconseguir coronar el cim a les nou de la nit, ha explicat.

L’alpinista ha destacat que pujar dues vegades seguides a l’Everest sense oxigen “està molt bé” i creu que “obre noves possibilitats”

Amb aquesta ascens, Jornet dona per culminat el projecte Summits of my life, que l’ha portat a coronar alguns dels cims més alts del planeta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia