OLIMPISME

Sis catalans a Vancouver

Hi seran Mirambell, Vergés, Castellet, Orgué, Vilarrubla i Terra

Jordi Font, quart a Torí, en queda exclòs per la seva baixa classificació

També hi participarà l'esquiador basc format a Catalunya De la Cuesta

Sis catalans participaran en els Jocs Olímpics d'hivern de Vancouver en representació de les federacions espanyoles d'esports de gel i d'hivern. Fa dues setmanes ja s'havia confirmat la participació d'Ander Mirambell en la prova de tobogan i ahir es va conèixer la resta de la llista. Entre els 17 esportistes escollits, cinc més són catalans: Queralt Castellet i Rubèn Vergés, en surf de neu; Ferran Terra, en esquí alpí, i Vicenç Vilarrubla i Laura Orgué, en esquí de fons. Finalment n'ha quedat exclòs el surfista Jordi Font, ja que les lesions que ha tingut, l'última de les quals fa només deu dies, han provocat que la seva classificació sigui massa baixa. Font va aconseguir en els Jocs de Torí, el 2006, la quarta posició en la prova de boarder cross, el millor resultat d'un català en una cita olímpica hivernal.

L'única de la llista amb possibilitats reals d'aconseguir una medalla olímpica és Queralt Castellet, que actualment ocupa la dotzena posició en la copa del món de mig tub. La de Sabadell encararà, amb només 20 anys, la seva segona participació olímpica. A pesar de les dificultats per tirar endavant la seva carrera, Castellet ha pogut preparar la temporada amb prou garanties gràcies a les seves llargues estades a Nova Zelanda i als Estats Units. La surfista serà, a més, l'abanderada de la delegació espanyola que viatjarà al Canadà. Els dos representants catalans en esquí de fons també tenen experiència olímpica gràcies a la seva participació a Torí. L'esquiador de Bellestar va aconseguir el 31è lloc en els 2x15 km persecució com a millor resultat, mentre que la igualadina va ser 63a en les dues proves que va córrer.

La resta de participants catalans no tenen experiència olímpica. Rubèn Vergés també competirà en la prova de mig tub, en la qual ocupa el 35è lloc de la copa del món. El surfista de Barcelona, de 22 anys, va aconseguir el novembre passat el seu millor resultat en copa del món, gràcies al 15è lloc a Saas-Fee. L'únic representant es esquí alpí, Ferran Terra, participarà en les proves de gegant, super gegant i descens. El d'Escadarchs és un especialista en velocitat i ocupa el 150è lloc en el rànquing FIS de descens. A Vancouver també hi serà el basc Paul de la Cuesta, que ha realitzat bona part de la seva formació a la Vall d'Aran. El de Sant Sebastià també és un especialista en velocitat.

Malgrat la llista facilitada ahir, el Comitè Olímpic Espanyol ha sol·licitat entrar en el procés de readjudicació de places de les federacions internacionals i, segons el seu secretari general, Víctor Sánchez, podria aconseguir tres llocs més: en surf de neu, biatló i fons.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.