ATLETISME

Pino es consagra a Oviedo

L'atleta de Benissanet obté el títol estatal cadet dels 1.000 m

La blaugrana feia quinze dies que havia guanyat l'or en el català

L'atleta de Benissanet Ingrid Pino va tancar el cercle aquest diumenge a Oviedo i va obtenir la medalla d'or dels 1.000 metres en el campionat d'Espanya cadet de pista coberta. Pino va guanyar fa quinze dies a Vilafranca l'or en el campionat de Catalunya amb 3:12.36 i en aquesta ocasió es va haver d'esforçar al màxim per pujar al lloc més alt del podi. Primer, es va dosificar en les semifinals amb un registre de 3:06.26, el segon de les participants. En la cursa definitiva va rebaixar notablement el seu temps i va arribar a la meta amb un temps de 3:01.33 que la corona com a campiona d'Espanya cadet. La segona classificada va ser l'atleta del CD Estadio Gijón Salomé Alonso, que va fer un registre de 3:01.78. Pino és l'actual campiona de Catalunya dels 1.000 metres a l'aire lliure i la subcampiona d'Espanya.

Plata de Georgina Vila.

També es va endur una medalla l'atleta del Perelló Georgina Vila (Agrupació Atlètica Catalunya), que va ser segona en el concurs de llançament de pes amb 11,43 metres. La campiona va ser l'atleta del Deportivo Don Benito Delia Maria Guisado, que es va imposar amb 12,36 metres. Vila havia obtingut a Vilafranca el títol de campiona de Catalunya amb 11,39 metres. En total, els atletes catalans van obtenir 22 medalles: 9 d'or, 6 de plata i 7 de bronze.

Altés torna a competir i s'endú un bronze

També es va disputar aquest cap de setmana el campionat de Catalunya promesa de pista coberta, amb el retorn del velocista reusenc Marc Altés (Ploms) després d'una lesió que el va mantenir apartat tota la temporada passada. Altés va obtenir el bronze en els 60 metres llisos (7.07). El tarragoní Ivan Benítez (AAC) va guanyar la cursa dels 60 metres tanques amb 8,78. També es va endur l'or el tarragoní Marc Bertran, que va dominar el salt d'alçada amb 2,02 m, la seva millor marca de la temporada. En la prova, no obstant això, hi van participar només dos atletes. Una altra atleta sorgida del planter del Nàstic, Tania Orlowski (AAC) va guanyar el salt d'alçada amb 1,70 metres. En aquest cas, només hi havia quatre participants.