ATLETISME

MITJA MARATÓ DE BARCELONA

La mitja marató de Barcelona creix fins als 5.000 participants

Manté la tònica d'altres curses populars i va haver de tancar la inscripció abans d'hora

Els kenyans Kibet i Kirui i les seves compatriotes Chepkirui i Jepkoech, favorits

L'endemà de la mitja marató de Granollers, el gran referent d'aquesta distància a Catalunya, es va presentar la mitja de Barcelona, que també exhibeix xifres de participació rècord i confirma el magnífic estat de salut de les curses populars. La cita és diumenge vinent (14 de febrer), tres setmanes abans que la germana gran, la marató, i per tant suposarà un bon test per als qui s'atreveixin amb els mítics 42,195 km.

Pel que fa a la mitja marató, Ricard Llorens, director de la prova, va fer tota una declaració d'intencions: «No ens treu la son ser o no els primers d'Espanya. El nostre objectiu és conjuminar la qualitat i la quantitat. Volem créixer a poc a poc, amb atletes i marques.» «Anem escalant posicions», va afegir Pere Alcober, el delegat d'Esports. En aquest sentit, la inscripció es va haver de tancar una setmana i mitja abans del termini fixat, ja que ja es va arribar a la quota màxima dels 5.000 corredors. «Totes les inscripcions van ser a través d'internet. No vam poder ni tan sols obrir la inscripció presencial a través de les botigues», va ressaltar Llorens. Respecte de l'any passat, el circuit tindrà «pocs canvis, però significatius», adverteix el director de la cursa. «S'ha volgut rebaixar l'altimetria i amb aquest objectiu la cursa no arribarà fins a la plaça d'Espanya. Des del Paral·lel es tombarà pel carrer Calàbria i s'anirà cap a la Gran Via», detalla. El punt de sortida, al passeig Lluís Companys, i el d'arribada, sota el mateix Arc de Triomf, estaran a ben poca distància. Llorens va voler incidir en aquest últim aspecte: «Com en les antigues edicions de la Jean Bouin, es podran captar imatges molt boniques de l'arribada, sota del mateix Arc de Triomf i d'esquena al sol.»

Aprofitant la proximitat de dates, la mitja de Barcelona comptarà amb la participació d'alguns dels corredors kenyans que van triomfar diumenge a Granollers. En l'apartat masculí, destaquen Erick Kibet, segon a la capital vallesana, i Alex Kirui, cinquè i defensor del títol a Barcelona. Completen la participació d'elit David Kilel, el marroquí Driss Lakhouaja –tot un clàssic en les curses del Principat, on resideix des de fa disset anys–, el portuguès Bruno Jesús i mitja dotzena de corredors britànics amb marques prou rellevants. Entre les dones, Joyce Chepkirui i Monica Jepkoech intentaran repetir el doblet de Granollers amb rivals com la també kenyana Beatrice Jepchumba, la marroquina Hasna Bahom, la portuguesa Filomena Castro, les britàniques Caroline Hoyte i Sarah Gree i la catalana Maria Carmen Auñón. Les marques de referència són 1h01:10, de Jacob Yator, el 2007, i 1h11:02 de Joan Jepkorir Ayabei, el 2008.

L'espectacle de Comediants

La companyia teatral Comediants va amenitzar l'acte de presentació amb una acció que sintetitza l'esperit de la mitja marató i del seu patrocinador tècnic Asics (Anima Sana in Corpore Sano). La col·laboració entre el grup teatral i la marca esportiva s'estendrà també a diverses activitats, tant a la Fira del Corredor (12 i 13 de febrer al vestíbul del poliesportiu de l'Estació del Nord) com el dia de la cursa, a la sortida, al desè quilòmetre i a l'arribada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.