JOCS OLÍMPICS D'HIVERN

VANCOUVER 2010

La gran esperança suïssa

Janka guanya el seu primer títol olímpic i es confirma com una de les promeses de l'esquí

El noruec guanya la seva tercera medalla a Vancouver i l'equip austríac torna a fracassar

Carlo Janka es va doctorar en el gegant de Whistler amb la seva primera victòria olímpica. El jove esquiador suís, de 23 anys, és una de les grans promeses de l'esquí alpí actual i ahir ho va confirmar en una prova en què va estar acompanyat al podi pels noruecs Kjetil Jansrud i Aksel Lund Svindal. L'altra notícia del gegant va ser que l'equip austríac masculí va tornar a ensopegar, ja que continua sense esgarrapar cap medalla en aquests Jocs. Tampoc no va tenir el seu dia el nord-americà Ted Ligety, líder de la copa del món de l'especialitat, que va perdre sis dècimes en la primera mànega i no va acabar la segona.

Janka va demostrar que és la gran esperança suïssa en l'esquí alpí. Aquest títol el converteix en el tercer esquiador del seu país que guanya una medalla d'or en el gegant masculí. En la copa del món 2010 ja ha aconseguit quatre victòries, i es va imposar en el gegant de Beaver Creak, una cita en la qual també va guanyar en el descens i la combinada. En la prova d'ahir, Janka va fer el millor temps en la primera mànega i va ser l'últim dels favorits a sortir en la segona. Tot i que la neu ja estava molt malmesa (la seva temperatura va augmentar cinc graus entre la primera i la segona), el suís va fer una baixada molt segura i es va assegurar l'or. La segona per a Kjetil Jansrud, un esquiador també jove que fins ara només havia aconseguit tres podis en la copa del món, tots en gegant. El seu compatriota Aksel Lund Svindal es va assegurar la seva tercera medalla a Vancouver [or en el supergegant i plata en el descens] i iguala l'actuació del nord-americà Bode Miller, que ahir no va poder lluitar per la seva quarta medalla perquè es va saltar una porta en la primera mànega.

La creu de la prova la va tornar a oferir l'equip austríac masculí, que va situar el seus tres especialistes de gegant –Marcel Hirscher, Romed Baumann i Benjamin Raich– entre la quarta i la sisena posició. Raich, que lidera la general de la copa del món, va fer un error quan estava en temps de medalla i ja només tindrà l'eslàlom de diumenge per aconseguir algun podi a Vancouver.

El català Ferran Terra va sortir del recorregut en la primera mànega i ja no va tenir dret a disputar la segona. L'esquiador de la Cerdanya va acabar ahir la seva primera participació olímpica.

RESULTATS

Patinatge artístic. Dansa.
1r Virtue-Moir (Canadà)
221,57
2n Davis-White (Estats Units)
215,74
3r Domnina-Xabalin (Rússia)
207,64
Patinatge de velocitat. 10.000 m M
1r Lee Seung-Hoon (Corea)
12:58.55
2n Ivan Skobrev (Rússia)
a 3.52
3r Bob de Jong (Holanda)
a 8.18
Biatló. 4x6 km relleu F
1r Rússia
1h09:36.6
2n França
1h10:09.1
3r Alemanya
1h10:13.4
Esquí alpí. Gegant M
1r Carlo Janka (Suïssa)
2:37.83
2n Kjetil Jansrud (Noruega)
a 0.39
3r Aksel Lund Svindal (Noruega)
a 0.61
Esquí estil lliure. Cros F
1a Ashleig McIvor (Canadà)
2a Hedda Bernsten (Noruega)
3a Marion Josserand (França)

Estats Units i Canadà jugaran la final femenina d'hoquei sobre gel

La final femenina d'hoquei sobre gel enfrontarà demà dues seleccions rivals, la dels Estats Units contra l'amfitriona, el Canadà. Totes dues van tenir un partit fàcil en les semifinals, després de derrotar Suècia per 9-1 i Finlàndia per 5-0, respectivament. L'equip estatunidenc buscarà la revenja de la final dels Jocs de Salt Lake City, el 2002, en què les canadenques, que defensen l'or de Torí, es van imposar per 3-1. En patinatge sobre gel, els canadencs Tessa Virtue i Scott Moir es van convertir en la primera parella americana, i la més jove que guanya la medalla d'or en la prova de dansa. En els 4x6 quilòmetres de biatló femení, Svetlana Sleptsova, Anna Bolaiy-Titovets, Olga Medvedtseva i Olga Zaitseva van revalidar per a Rússia la medalla d'or. Al podi les van acompanyar les rivals franceses i alemanyes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.