CURSES DE MUNTANYA

Un circuit més econòmic, assequible i obert a la selecció de Catalunya

Kílian Jornet fa costat a la proposta i podrà competir amb Catalunya a l'Olla de Núria

Els aficionats populars a les curses de muntanya tindran des d'aquest curs un nou circuit més assequible i econòmic, el Gran Premi de les Nacions, conegut com a International Mountain Running Cup (MnRIC). Segons Lluís Aloy, director del circuit, l'objectiu d'aquest projecte no és entrar «en competència amb l'Skyrunning Federation, sinó omplir un espai buit per als corredors populars». Aloy subratlla, però, que el circuit ja existent té dos grans inconvenients: «El primer és filosòfic, perquè els catalans no hi poden competir com a tals, i el segon, econòmic, ja que resulta molt car tant per als participants com per als organitzadors.» La presentació en societat del Gran Premi de les Nacions de curses de muntanya va comptar amb el suport de la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes. El seu vicepresident, Sergi Blázquez, així ho va manifestar: «És una iniciativa molt positiva i necessària perquè els catalans puguin competir sota la senyera que desitgin. És la resposta contra l'Skyrunning Federation, que ha tancat les portes de les seleccions catalanes.»

Un dels millors especialistes en curses de muntanya, el ceretà Kílian Jornet, també va voler fer costat al naixement d'aquest nou circuit: «El calendari és atractiu i assequible, tant per les dates com pels escenaris.» Amb tot, Jornet només es va comprometre a participar en la cursa de l'Olla de Núria: «A l'hivern he competit en trenta proves, i ara apostaré per fer menys curses i més qualitat.» El corredor també va reflexionar sobre la filosofia d'aquest nou circuit: «És important que, com a catalans, ens puguem sentir representats en aquesta proposta. Nosaltres ens hem de dedicar a córrer, però també podem opinar i aportar el nostre gra de sorra.»

EL CALENDARI

2 de maig
Ternua Arratzu Urdabai Mendi Lasterketa (Euskadi):
30 km i 2.000 m de desnivell.
27 de juny
Olumpus Marathon (Grècia):
45 km i 2.695 m de desnivell.
18 de juliol
IV Olla de Núria (Catalunya):
21 km i 1.940 m de desnivell.
22 d'agost
Course des Perics (Catalunya Nord):
24 km i 1.200 desnivell
5 de setembre
Sky Race Becca di Nona (Itàlia):
30 km i 2.562 m de desnivell
7 d'octubre
Toubkal Marathon (Marroc):
42 km i 3.313 m de desnivell.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.