CICLISME

COPA D'ESPANYA FEMENINA

El millor del pilot estatal

Cent trenta corredores de 18 equips discorreran demà per les carreteres del Baix Empordà

Les ciclistes de la selecció dels EUA, entrenades per l'egarenc Lacambra, favorites a la victòria

Avui i demà es veurà per les carreteres del Baix Empordà bona part de les millors ciclistes de l'Estat espanyol, en un cap de setmana que culminarà diumenge amb la disputa del Memorial Fabra, aquest any puntuable un altre cop per a la copa d'Espanya femenina de carretera. Dissabte es disputarà el campionat de Catalunya de contrarellotge individual elit femenina (5 de la tarda), que estarà precedit del català de contrarellotge per a màsters i veterans masculins (4 de la tarda). Es farà com cada any en un circuit que té la sortida i l'arribada al càmping El Delfín Verde de Torroella de Montgrí. En aquesta cursa contra el cronòmetre es preveu que hi participin una vuitantena de ciclistes.

Molt més nombrosa serà la participació en el Memorial Fabra de l'endemà. Diumenge, el pilot que prendrà la sortida estarà format per 130 ciclistes. D'elles, la majoria, unes 60, seran elit, mentre que n'hi haurà 30 de júniors i 40 de cadets, que faran un recorregut més curt. Les elit sortiran del càmping El Delfín Verde a les 10 del matí i pedalaran en direcció a Pals i trencaran cap a Canapost, primer, i cap a Serra de Daró, després. Posteriorment passaran per Parlavà i aniran després cap a Verges, nucli per on la cursa, a partir d'aquell moment, passarà unes quantes vegades. Les ciclistes passaran per Jafre, Colomers, Gaüses, les Olives i Vilopriu, fins que enfilin cap a Ullà i Torroella, on hi haurà el final, calculat, a 40 quilòmetres per hora, per a 3/4 d'1 del matí.

El màxim responsable de l'organització, David Payet, estava molt content amb l'acceptació que ha tingut en el pilot estatal la prova que aquest any ha recuperat la categoria que li permet ser puntuable per a la copa d'Espanya. El recorregut d'aquesta edició ha variat ostensiblement respecte a d'altres edicions en què les dificultats eren menors. «Aquest any el circuit és un trencacames i n'estic segur que convertirem la nostra cursa en la més dura per a noies [de l'Estat espanyol]», afirmava ahir David Payet, l'ànima del ciclisme femení a Torroella.

El nombre d'equips que estaran representats en la cursa serà de divuit. Seran en la cita empordanesa del cap de setmana el Tinlohi, el CC Humilladero, el Galapar, el Roldan, el Tolosa, el Goal - Reyno de Navarra, el Good Trans asturià, l'Hotel Modus Vivendi, l'AEL, el Niquis, el Benavent, el Lointec, el Biskaia-Durango, el Viña Gijalba, el Meruelo, la selecció del Estats Units , el Sarfa de Palafrugell i el Delfín Verde-Ono-Girona CB, de Torroella de Montgrí.

Els Estats Units, a les mans d'un català

La selecció femenina dels Estats Units està a les mans d'un català, Manel Lacambra (a la foto, amb Kristin Armstrong), un egarenc que a principis d'any va rebre l'encàrrec de dirigir la selecció dels Estats Units en els pròxims tres anys. Lacambra va entrar en el món del professionalisme fent de mecànic en l'equip professional del Polti. A Catalunya va entrar en el món del ciclisme femení a través del Girona Costa Brava de Torroella de Montgrí, que va dirigir fa uns anys i va passar posteriorment per l'Univega i, més tard ja, al Cervelo italià. A Torroella de Montgrí ha portat set corredores, una de les quals no podrà córrer perquè es va fer mal recentment en un canell, Amber Rais. Ally Stacher i Evelyn Stevens seran les dues elit del grup. Stevens és ara mateix un dels millors talents nord-americans. Completen la selecció Kaitie Antonneau, Jessica Prinner, Coryn Rivera (un gran talent amb camí al davant) i Kendall Ryan, totes elles encara en edat júnior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.