Esports

JxCat es compromet a continuar treballant perquè Ripollès, Berguedà i Solsonès s’incloguin a la consulta dels JJOO d’hivern

Sales afirma que hi ha un “mandat” del Parlament per sumar aquestes tres comarques

Vilagrà deixa oberta la porta al Ripollès, Berguedà i Solsonès a participar en la consulta

JxCat es compromet a continuar treballant perquè el Ripollès, el Berguedà i el Solsonès s’incloguin a la consulta dels JJOO d’hivern.

La portaveu del grup al Parlament, Mònica Sales, ha celebrat que el Govern hagi posat en marxa preguntar a la ciutadania sobre la candidatura, i ha recordat que hi ha un “mandat” per consensuar amb aquestes tres comarques la seva participació en la consulta.

En aquest sentit, el Parlament, amb els vots d’ERC i JxCat, va instar el Govern a consensuar la participació de Ripollès, Berguedà i Solsonès a la consulta, a instàncies d’una moció d’En Comú Podem. Per ara, el Govern només contempla consultar l’Alt Pirineu i l’Aran i ha afegit altres territoris a la taula de representació territorial del projecte de la candidatura.

Per la seva banda, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, no ha tancat la porta al Ripollès, el Berguedà i el Solsonès a participar en la consulta sobre els Jocs d’hivern del 2030. Malgrat la decisió inicial de no incloure’ls, la consellera ha explicat aquest dimarts després de reunir-se amb els alcaldes i alcaldesses del Ripollès que “es valoraran tots els escenaris i es parlarà a nivell de Govern”.

D’aquesta manera, les paraules de Vilagrà mantenen viva l’esperança de participar en la consulta. “Havíem pres una decisió en base a uns paràmetres i ara hem de veure com s’articula, ho hem d’estudiar”, ha afegit. La consellera ha destacat la inclusió de Toses, com a municipi on pertany una part de la Molina, a la taula de representació territorial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia