WATERPOLO

Del Soto puja a l'Olimp

La portera catalana assoleix el títol europeu amb el Vouliagmeni

A Grècia s'ha reafirmat entre les millors del món sota els pals

Fa tres anys Patrícia del Soto va decidir donar un nou rumb a la seva carrera. Després d'acumular títols estatals amb el Mediterrani i principalment amb el CN Sabadell, necessitava nous reptes per explotar les seves excel·lents qualitats com a portera de waterpolo. Però això requeria emigrar i va escollir la lliga grega, una de les més potents del continent, per continuar progressant. Aquest caràcter inconformista i ambiciós, que també defineix el seu estil dins l'aigua, s'ha vist recompensat aquest cap de setmana amb una copa d'Europa assolida amb el Vouliagmeni.

L'espluguenca, de 28 anys, va ser clau en la fase final del torneig disputat a la localitat russa de Kirixi. La final va enfrontar el seu equip contra l'Orizzonte de Catània, vigent campió d'Europa i liderat per una altra jugadora amb passat sabadellenc: Blanca Gil. De fet, la boia de Vinaròs, per molts la millor del món en la seva posició, suposava el major perill per a la portera. El duel entre exsabadellenques i actuals companyes en la selecció estatal va caure de la banda de Del Soto gràcies al triomf del Vouliagmeni per 12-9. Un resultat que trencava amb la malastrugança patida les dues temporades anteriors. Llavors, i defensant la porteria de l'Olympiacòs d'Atenes, Del Soto havia perdut dues finals consecutives de la copa LEN femenina.

El millor moment.

El palmarès internacional de la portera espluguenca ha donat una bona embranzida en els darrers mesos, ja que al títol continental de clubs del cap de setmana cal afegir-hi la històrica medalla de plata assolida l'estiu passat en el campionat d'Europa de seleccions estatals de Màlaga. «Estic en un moment de maduresa esportiva que m'entusiasma», ja havia apuntat Del Soto. Queda clar que no s'equivocava.

L'HISTORIAL

Patrícia del Soto
(16/12/1980) Esplugues de Llobregat
Trajectòria
CE Mediterrani CN Sabadell (1998-2005) Ethnikos Pireu (2006) Olympiacòs (200-2008) NC Vouliagmeni (2009...)
Principal palmarès:
-5 lligues estatals -4 copes de la Reina -Campiona d'Europa (2009) -Subcampiona d'Europa de seleccions estatals (2008)

Anna Pardo, també present a la fase final

La final a quatre de Kirixi va tenir una altra jugadora catalana: Anna Pardo. La jugadora barcelonina milita a les files de l'Honvéd de Budapest, que va ser el rival del Vouliagmeni en les semifinals. Aquest matx, en el qual Pardo va marcar un gol, es va acabar resolent a favor del conjunt grec per un ajustat 8-7. Posteriorment, l'equip hongarès també perdria per la mínima (9-8) el partit pel tercer lloc contra l'amfitrió. L'àrbitra barcelonina Noèlia Donato va ser una de les encarregades de dirigir aquest enfrontament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.