Més esport

La USAP rep a casa el Baiona, rival directe per als ‘play-off'

Un triomf amb ‘bonus' acostaria els catalans a la fase final del Top14 francès

El matx amb l'equip basc serveix de marc per celebrar la Festa de la Catalanitat a l'Aimé Giral

Aquest divendres, dia 11, a tres quarts de nou del vespre, la USAP rep el Baiona per la 21a jornada del Top 14, la primera divisió del rugbi francès.

Cada cop resten menys partits per definir les places de play-off del campionat, i la USAP ha de prémer l'accelerador si vol assegurar-s'hi una plaça. Els bascos del Baiona, que ocupen la setena posició de la classificació, són rivals directes dels catalans, que són novens.

Un triomf amb bonus de la USAP significaria, doncs, un pas de gegant amb vista a la fase final de la competició.

Després d'una primera part del campionat més aviat grisa, els catalans sabien que no podien badar en aquest tram final si volien repetir en el play-off i aspirar al campionat o subcampionat com el 2009 i el 2010. De moment, han fet els deures i han guanyat els darrers tres partits contra rivals d'envergadura, dos d'ells com a visitants. Davant el Baiona, la derrota no és una opció. Segurament que els locals trobaran a faltar Nicolas Mas i Guillem Guirado, amb la selecció francesa per compromisos del torneig de les Sis Nacions, i Ovidiu Tonita, convocat per la selecció romanesa. Per compensar, l'entrenador Jacques Brunel recuperarà Bertrand Guiry, Joffrey Michel i Kevin Boulogne, i amb tota probabilitat el totpoderós Henry Tuilagi, recuperats de les seves respectives lesions.

El Dia de la Catalanitat

El matx contra els bascos servirà alhora de marc per a una nova edició de la Festa de la Catalanitat, amb un reguitzell d'actes i celebracions per manifestar una vegada més el compromís del club perpinyanenc amb quelcom que forma part del seu ADN: la identitat, la cultura i la llengua catalanes.

El club ha convidat tots els usapistes a assistir al partit amb alguna peça d'indumentària que denoti clarament la catalanitat de l'afició, com ara barretines, vigatanes, etcètera.

La celebració durant l'avantmatx inclourà l'actuació de la colla castellera de l'Associació Aire Nou de Bao, un taller de sardanes al camp de gespa artificial amb la participació de les Flames i els Nins de la USAP, un concert de la cobla Mil·lenària i els dansaires catalans de Sant Llorenç de Cerdans i d'Arles de Tec, entre d'altres.

El toc d'emotivitat l'hi posaran els alumnes de l'escola Arrels i del col·legi Comte Guifré, que cantaran L'Estaca i Parlem català com a homenatge a Jordi Barre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.