CICLISME

VOLTA A CATALUNYA

La nissaga Florencio

Els pares i germans de Xavi Florencio porten el ciclisme a la sang i el segueixen pertot arreu

Si hi ha un ciclista que en aquesta Volta se sent com a casa aquest és Xavi Florencio, que gairebé és com si cada dia s'aixequés a Mont-roig, el seu poble de tota la vida. Els seus pares, el Josep i la Montserrat, l'acompanyen, de fet, gairebé a totes les curses i aquí s'hi afegeixen, a més, el germà gran, el Josep, i la germana, la Núria, que són part de l'organització de la Volta. Però no només això, els dos Joseps i la Núria també van ser ciclistes, i molt bons. Ho porten a la sang. El Josep pare va córrer a final dels anys 60 com a professional en la Volta, com ara el seu fill, i també en la Vuelta. Fins i tot va conquerir la volta de la seva estimada Tarragona. Després, el primogènit Josep, als anys 90, era un dels aficionats més prometedors del ciclisme català i es va quedar a molt poc de signar un contracte professional. La Núria també va aprendre abans a pedalar que a anar de quatre grapes. En aquella casa no hi havia més remei. Després, va batre el rècord d'Espanya de l'hora i, a les files del Saunier Duval, va córrer en el Tour i el Giro. Ara també és la primera fan del seu germà, tot i que, pel que es veu a les sortides i arribades, cada dia en té més.

Els pares, que cada temporada fan el Florencio on Tour, ja tenen, fins i tot, una autocaravana equipada per a les grans ocasions, com ara el Tour de França. El 2006, quan va guanyar la clàssica de Sant Sebastià, hi van carregar el Xavi i se'l van endur cap a casa a, Mont-roig, i no van parar fins que finalment, 500 quilòmetres després, van poder celebrar amb cava la victòria més gran que ha aconseguit el ciclista català en la ja seva àmplia carrera.

La fal·lera dels Florencio pel ciclisme no s'acaba amb la competició. El pare ha fundat la penya del poble. Algun cap de setmana ha reunit més de 150 cicloturistes per anar a fer el volt, un gran mèrit per a un poble que amb prou feines arriba als 3.000 habitants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.