CICLISME / 50a VOLTA A TARRAGONA

Una jugada rodona

Menc lidera l'escapada bona i entra a Salou com a nou líder

Va arrabassar el primer lloc a Rodrigues, que ara és tercer

Els símptomes de flaquesa que havia evidenciat Arguelyes Rodrigues (Lokomotiv), el líder, en la segona etapa es van fer ahir més evidents quan el corredor de l'Amical Colin Menc, l'home que ara mana en la general, va atacar poc abans de l'ascens al coll Roig i va formar societat amb vuit ciclistes més, amb alguns dels quals tenia interessos convergents. El grup va arribar a disposar de 2:45 d'avantatge sobre el pilot, que es va espavilar en els darrers quilòmetres empès pel Lokokotiv, lògicament, i per l'EPC Continental d'Andorra, que tenia el seu cap de files, Jordi Fité, vuitè a 30 segons abans de la sortida a Alcanar. Els escapats van anar disminuint el seu avantatge perquè no tots entraven al relleu i el pes el duien Menc, el principal interessat perquè era a només 2 segons del primer abans de l'etapa, i el seu company d'equip Thomas Lebas. Evidentment, el rus del Lokomotiv Kaikov era una dels que no tensava la corda perquè el seu cap de files estava patint al darrere. També hi era el tortosí Claudi Franco (Alcoletge), que va tenir una gran actuació i va entrar cinquè.

Els perseguidors van anar reduint les diferències en els darrers quilòmetres fins escurçar-les a 59 segons, un marge no obstant, insuficient per a Rodrigues, que ara és tercer a 55 segons del primer classificat. Menc va gestionar perfectament l'etapa, però, en canvi, va ser maldestre amb l'ampolla de cava i des de dalt del podi va ruixar tothom amb un refresc.

CLASSIFICACIONS

Alcanar-Salou (149,9 km)
1r J. Brunel (La Pomme)
3h33:12
2n E. Kooiman (Van Hermert)
m.t.
3r. V. Grau (UPV Bancaja)
m.t.
4t C. Herrero (ECP Continental)
m.t.
5è C. Franco (Alcoletge)
m.t.
6è J.V. Della (Camp Clar)
m.t.
7è V. Kaikov (Lokomotiv)
m.t.
8è T. Lebas (Amical Velo)
a 2
9è C. Menc (Amical Velo)
a 2
10è A. Erstov (Lokomotiv)
a 59
General
1r C. Menc (Amical Velo)
10h03:20
2n J. Brunel (La Pomme)
a 24
3r. A. Rodrigues (Lokomotiv)
a 55
4t J. Antomarchi (Cotxe)
a 1:00
5è A. García (UPV Bancaja)
a 1:02
6è I. Díaz (UPV Bancaja)
a 1:02
7è A. Roger (Amical Velo)
a 1:13
8è J. Fité (ECP Continental)
a 1:25
9è E. Kooiman (Van Hermert)
a 2:32
10è A. Ribakov (Lokomotiv)
a 3:36
Muntanya
1r E. Siskevicus (La Pomme)
15 punts
2n A. Ovchkin (Lokomotiv)
12 punts
3r. A. Roger (Amical Velo)
8 punts
Catalans
1r J. Fité (ECP Continental)
2n A. Miguel (Camp Clar)
3r. J. Font (CJAM Santa Oliva)

La Mussara, avui entre Cambrils i Cambrils (135 km)

El coll de la Mussara, de primera categoria, destaca avui en la quarta etapa, que sortirà de Cambrils a 2/4 de 4 i arribarà a la mateixa població pels volts de 3/4 de 7. El pilot es trobarà el coll en el quilòmetre 35 i també haurà de gestionar el coll de Capafonts, de tercera categoria, en el 54, i el de l'Alforja, de segona categoria (97,9). La meta volant de l'etapa està situada a Cornudella (68) i l'esprint especial es farà a Poboleda (86).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.