Més esport

La Volta Cerdanya, o una guia turística permanent

Curses de muntanya. De divendres a diumenge es farà la prova, amb més de 400 inscrits i amb uns recorreguts permanentment marcats

“La idea sorgeix d'uns hotelers que em van venir a trobar per fer circuits pel voltant dels seus hotels. Com que els senders ja hi són, els vaig proposar fer alguna cosa més, que se'n poguessin aprofitar tots els hotels, turismes rurals, càmpings... I va ser ajuntar els camins que unien un poble amb un altre, que fèiem servir abans per anar a les festes majors. Són més de 1.000 quilòmetres de senders a la Cerdanya que s'havien recuperat i vaig començar a dissenyar aquest circuit, que més que ser muntanyenc és pel bé cultural, patrimonial o gastronòmic”, explicava el director de la Volta Cerdanya d'Ultrafons, Eduard Jornet, que afegia: “Amb el circuit muntat només s'havia de donar a conèixer, i ho vam fer a través de les xarxes socials i la premsa. Però el millor per poder avançar i no haver d'esperar cinc o sis anys pels resultats era muntar una cursa, i tenint en Kilian com a capdavanter i ambaixador de la prova.” Aquest cap de setmana es durà a terme la primera edició de la Volta a la Cerdanya en Ultrafons, una cita apadrinada per Kilian Jornet i que presentarà tres modalitats, adaptades a tots els nivells; des del més exigent fins a l'apte, i que aplegarà més de 400 participants. La competició, a més, s'ha volgut situar en aquesta part del calendari que pugui atreure el turisme entre la temporada d'esquí i l'estiu, i en un recorregut que quedarà permanentment senyalitzat. Ramon Ramos, del Patronat de Turisme Girona Costa Brava Pirineus, destacava que la iniciativa servirà també per dinamitzar l'activitat econòmica dels Pirineus.

Tres modalitats

La Volta té tres modalitats: l'ultrafons (214 quilòmetres), la trail (85) i la cursa de muntanya (35). La primera fa que la prova passi a formar part del grup de cinc curses més llargues d'Europa, amb 214 quilòmetres, i es durà a terme entre divendres i diumenge, igual que la segona. Les dues passen per les localitats de Martinet, Prullans, Ger, Llívia i Puigcerdà. I la cursa de muntanya es farà tota diumenge entre Ger, Llívia i Puigcerdà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.