El Vallès Occidental espera el Tour

Diversos municipis de la comarca estan preparats per gaudir demà de la cursa ciclista i treballen per la mínima afectació

L'organització del Tour és extremament severa a l'hora d'organitzar qualsevol etapa. Els gendarmes, o en aquest cas els Mossos d'Esquadra, han de tallar qualsevol encreuament que pugui afectar el recorregut. A més, ho han de fer durant diverses hores, ja que la comitiva inclou la caravana publicitària, els ciclistes, els periodistes i els cotxes dels mecànics i dels diversos directors esportius. Per aquest motiu, una localitat com Sant Cugat del Vallès quedarà fragmentada en dues parts durant aproximadament tres hores, i una altra com Terrassa, al marge d'haver de modificar 8 de les 12 línies d'autobús –amb 40 parades anul·lades–, haurà de confiar tots els seus desplaçaments interns a la ronda Ponent i l'avinguda del Vallès. Amb la carretera C-58 en direcció a Manresa fora de combat, sort n'hi haurà de la C-16 en direcció nord-oest, que exercirà de ruta alternativa. És clar que hi ha l'inconvenient que es tracta d'una via de peatge, i qui no vulgui pagar no tindrà més remei que avançar o retardar els seus desplaçaments.

La caravana publicitària (9.40 h, aproximadament) i el gran grup (11.25 h) entraran a la localitat per la Rabassada, i passaran per l'avinguda de Gràcia, el carrer Francesc Moragas, l'avinguda Rius i Taulet i la carretera de Rubí (BP-1503). Això farà que totes aquestes vies quedin impracticables de les 9.00 h a les 12.00 h, i que tots els vehicles que vulguin fer desplaçaments interns ho hagin de fer per les autopistes, l'AP-7 i la C-16 (túnels de Vallvidrera). Excepte si el seu destí són les urbanitzacions Torre Negra, Costa del Golf, Sol-i-Aire i Can Fontanals, ja que quedaran aïllades.

Les afectacions de trànsit, en aquest cas, se circumscriuran a l'avinguda de l'Estatut, que no només tindrà l'accés restringit durant bona part del matí (de 9.30 h a 13.00 h), sinó que no s'hi podrà aparcar des d'aquesta mateixa tarda (les grues començaran a actuar a les 18.00 h).

Els seus habitants no podran utilitzar la carretera BP-1503 des de les 10.00 h fins a les 12.30 h, amb la qual cosa no tindran cap altra sortida que dirigir-se a Rubí per la Llana, o enllaçar amb l'avinguda del Vallès per les Fonts de Terrassa.

«Som una ciutat que viu al nord i surt pel sud», afirmen representants municipals, que han preparat minuciosament l'arribada del Tour. Tot el que no sigui circular per l'avinguda del Vallès o la ronda Ponent està desaconsellat de 9.00 h a 13.00 h. I, en aquestes vies, hi ha el risc de retencions. L'Ajuntament de Terrassa, que ha avisat les empreses que quedaran aïllades, recomana moure's a peu o amb els serveis mínims d'autobús, i espera una gran afluència de públic a la rambleta del Pare Alegre i també a la carretera de Martorell.

Les seves úniques sortides seran la carretera de Rellinars, que es pot agafar des dels Caus, o la carretera que va de Viladecavalls a Terrassa.

el contrapunt

Estrelles que passen per davant de casa

MARC CORNET I BELTRAN

Wimbledon mai no se celebrarà en un altre lloc que no sigui l'All England Club de tennis. I la final de la Champions de futbol sempre estarà reservada a estadis de gran capacitat. En canvi, el ciclisme pot arribar al racó més recòndit del globus terraqüi, incloent-hi la cursa més important del món. De moment, el Tour no s'ha llançat a fer viatges transoceànics –tot arribarà–, però sí que s'ha estès a absolutament tots els estats que envolten França. El problema és que la llista d'espera per acollir una etapa és llarga, i Barcelona s'ha passat molts anys intentant –sense èxit– que el seu torn coincidís en diumenge. Al final, s'ha hagut de conformar amb l'arribada i la sortida en dies laborables, amb totes les dificultats que això comporta. Però tots els ciutadans del seu entorn es poden sentir igualment uns privilegiats. Hauran de modificar els hàbits de desplaçament, i potser les seves empreses no viuran el dia més rendible. És clar que, les màximes estrelles d'un àmbit de tanta repercussió, no passen per davant de casa cada dia.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.