CICLISME

Flecha i Rodríguez, cobejats

El de Sitges ja hauria fitxat pel nou Sky, segons la premsa holandesa

Els russos del Katuixa fan una gran oferta a Joaquim Rodríguez

El Team Sky i el Radio Shack ja han sol·licitat llicència Pro-Tour

El mercat ciclista ja està en plena ebullició, tot i que encara resta per disputar-se una de les grans voltes de la temporada, la Vuelta a Espanya, i el campionat del món. Dos dels ciclistes que acaben contracte i estan al mercat són els catalans Joan Antoni Flecha (Rabobank) i Joaquim Rodríguez (Caisse d'Epargne), que en les últimes temporades han aconseguit victòries destacades i han realitzat algunes actuacions sensacionals en proves de gran prestigi. El destí de Flecha, per exemple, ja sembla marcat. Els diaris holandesos Het Niewsblad i De Telegraaf publicaven ahir que el corredor de Sitges ja té un acord amb el nou equip britànic Team Sky. El Rabobank vol reduir la plantilla i no ha ofert la renovació als corredors que acaben contracte. Això ho aprofitarà aquesta nova formació per incorporar-lo i aprofitar la seva enorme experiència en el pilot. L'equip, que igual que el Radio Shack de Lance Armstrong ja ha sol·licitat llicència Pro-Tour, aspira a la llarga a contractar els millors ciclistes britànics del pilot –Mark Cavendish, Bradley Wiggins i David Millar–, però en els tres casos parlem de ciclistes amb contracte fins al 2010 i, per tant, probablement haurà d'esperar un any més a portar-los cap a casa.

Flecha va debutar com a professional el 2000, en el Relax Fuenlabrada; el 2003 va guanyar una etapa en el Tour i ha estat segon, tercer i quart en la París-Roubaix.

A diferència del Rabobank amb Flecha, el Caisse d'Epargne sí que ha mostrat interès a renovar Joaquim Rodríguez, un dels seus homes més fiables en les grans clàssiques i en les grans voltes.

El problema per a l'equip d'Eusebio Unzue serà arribar a la quantitat econòmica que li ofereix el Katuixa, equip rus amb residència fiscal a Itàlia: «No sé què passa, però aquest any els equips s'estan movent molt aviat per contactar amb els ciclistes que acabem contracte; els russos em volen, però hi ha altres equips que també han mostrat interès», expressa Rodríguez, que va admetre que si Alberto Contador fitxa pel Caisse d'Epargne l'equip no tindrà cap problema econòmic. «És el ciclista que més patrocinadors portarà a un equip», va afegir el de Parets, que va deslligar el seu futur al del seu bon amic i company Alejandro Valverde.

El somni de portar un anglès al podi de París

Flecha es veurà immers en un projecte d'un pressupost que algunes fonts calculen en 30milions d'euros i que té com a objectiu a curt o mitjà termini portar un ciclista anglès o britànic al podi de París. L'actuació de Bradley Wiggins (29 anys), quart en aquesta última edició, ha generat grans expectatives, sense oblidar les sis etapes guanyades per l'esprintador Mark Cavendish. Serà difícil que el director australià Scott Sunderland –ajudant de Bjarne Riis al CSC el 2007 i líder esportiu del projecte– pugui disposar el 2010 de Wiggins, tot i que en l'equip també hi ha com a responsables tècnics Dave Brailsford i Shane Sutton, els homes que van portar l'equip olímpic britànic de pista –liderat per Wiggins i Cavendish– a anorrear tots els rivals en els Jocs Olímpics de Pequín. La transformació de Wiggins en un escalador ha estat cosa de l'equip Garmin, els entrenaments dissenyats i la confiança que li ha donat el seu director, Jonathan Vaughters, i el seu company Christian Vande Velde. En aquestes circumstàncies, no sembla que Wiggins pugui abandonar un equip amb el qual encara li queda un any de contracte. Això sí, és un dels pocs corredors que encara no s'ha traslladat a Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.