GOLF

L'escola obre portes

Jordi Garcia Pinto i Pol Bech juguen la PQ1 tot pensant a obrir-se pas en l'European Tour

Aquesta setmana disputen la PQ1 al Circolo Golf Bogogno, on buscaran l'accés a la PQ2

Una de les portes d'accés a l'European Tour són les escoles de qualificació (PQ), on els jugadors que accedeixen a les primeres posicions en el PQ3 obtenen la categoria 11, que els permet disputar l'European Tour. Per accedir a la PQ3, que aquest any es jugarà altre cop al PGA de Catalunya de Caldes de Malavella, cal superar les dues primeres PQ, que són eliminatòries. Els dos millors professionals de la demarcació actualment, Jordi Garcia Pinto i Pol Bech, afronten aquesta setmana la primera de les escoles. De les diverses escoles ells disputen la del Circolo Golf Bogogno, un torneig que es juga en aquest camp milanès. L'objectiu final, tant de l'un com de l'altre, és superar el torneig entre els 27 primers (i empatats) per fer-se lloc en un dels quatre tornejos PQ2, del 20 al 23 de novembre: Arcos Gardens, CG Costa Ballena, Sherry Golf Jerez o el Hacienda del Álamo, tots tres a l'Estat espanyol. Per superar aquests tornejos només val acabar dels quinze primers de cadascun d'ells (en aquest cas, els empatats es resolen).

El torneig final (PQ3) es disputarà del 28 de novembre al 3 de desembre en el PGA de Catalunya de Caldes de Malavella. Assoliran l'accés a l'European Tour, amb la categoria 11, els 30 millors a Caldes de Malavella. Han disputat les PQ els dos jugadors. Garcia Pinto, fins i tot va guanyar el torneig PQ2, que va disputar. A Bogogno, tant l'un com l'altre, han començat poc decidits. Jordi Garcia Pinto va superar el primer recorregut amb un -1 sota el par del camp, i es va situar en la posició 21, mentre Pol Bech va fer el par del camp, col·locant-se en la posició 28a. En la segona jornada disputada ahir, Bech va ser un cop per sobre el par i va acabr 36è, mentre García Pinto va fer un 4 sobre par i ja és 49è.

Els 114 participants jugaran les tres primeres jornades, mentre l'última en què es decidirà tot només hi seran els millors, en un tall que es farà en funció de la diferència de cops que hi hagi respecte al 27è.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.