GOLF

L'obert de Catalunya, l'escenari ideal perquè brillin Bech i Garcia Pinto

Els dos jugadors tenen el mateix anhel, obtenir la targeta del circuit europeu

Bech admet un gran estat de forma i Pinto vol recuperar la confiança

Pol Bech, el jugador que defensarà els dos títols catalans consecutius en l'obert de Catalunya en el Golf Girona, s'asseu després de la llarga jornada el Pro-Am matinal. Pregunta quina hora és. «3/4 de 3», li responem. «He quedat a 2/4 amb la família per dinar a Torroella, em sembla que farem tard.» Malgrat tot, s'asseu per explicar-nos les sensacions que té abans d'afrontar el campionat en una temporada en què cerca el Sant Greal de tots els golfistes, la targeta per al circuit europeu: «Fa tres anys que treballo per això, he superat el primer obstacle; si no hi entro aquest any em prepararé per quan arribi el moment.»

L'altre gran protagonista del torneig és el jugador de casa, Jordi Garcia Pinto. Ahir, d'alliçonar durant els 18 forats del camp el mateix president del seu club, Pere Ramió, i l'exfutbolista del Barça Julio Salinas, accedeix a parlar del seu mal pas aquest 2009, la pèrdua de la targeta en el circuit Challenge, l'avantsala del circuit europeu: «El que ha passat és que no he jugat amb confiança, però no he parat mai d'entrenar-me. He comprovat, almenys, que tinc el nivell de joc que fa falta per jugar-hi.» L'any vinent, com ha de fer Pol Bech, haurà de començar de zero per saltar al circuit internacional, una cosa que, de moment, no el preocupa. «Noto que estic recuperant la meva forma i amb constància ho puc aconseguir», afegeix.

A la casa club tothom afalaga el jove jugador (19 anys), perquè és la vertadera joia del club i perquè, de fet, pot aconseguir el seu primer gran títol com a professional en els greens que el van veure néixer com a jugador. La següent pregunta, doncs, és fàcil de fer. Jugar a casa serà un avantatge decisiu? «Conec les trampes i els racons, però el joc és una altra cosa. Qualsevol jugador pot fer una gran volta», manté Garcia Pinto, que després de repassar la llista d'inscrits no es considera favorit. «Sempre hi pot haver sorpreses», reflexiona amb veu alta esperant en el fons ell sigui aquesta «sorpresa».

Bech, que pot esdevenir el primer home que guanya tres cops i, a més, consecutivament, el campionat i l'obert de Catalunya no s'obsessiona per aquest fet. «És un campionat que sempre m'ha agradat perquè estic a prop de casa. Simplement faré el meu joc; si guanyo, bé i, si no, també.» A diferència de Garcia Pinto, el golfista de Fontanilles admet que arriba a Girona en un moment excel·lent. «Estic jugant molt bé, aquesta és la veritat, ja veurem què passa.» Els pronòstics en el golf són una loteria.

Bech també abona, amb cara de murri, la llegenda que el golf és un esport maleït pels maldestres: «Tècnicament és molt dur i és cert que quan comences és molt fàcil desanimar-te i abandonar.» En canvi, defensa amb fermesa l'ingrés d'aquest esport en el programa olímpic a partir del 2016: «Mereix ser olímpic, perquè és un joc que depèn del jugador, no dels pals ni de les boles. Trobava molt estrany que no hi fos.»

L'actual campió de Catalunya també exposa com és la vida del jugador professional que s'intenta fer camí lluny dels luxes de les grans figures. «Només surt a compte si jugues bé i passes els talls. Ara no em puc permetre ni el caddie; pago les despeses d'hotels, desplaçaments i menjars, que ja és molt; cada dia haig entrenar vàries hores tota mena de cops al camp de pràctiques i al camp de golf. A més, em mantinc en forma amb altres esports que m'agraden, com el ciclisme i el tennis», explica el jugador, un fervent admirador de Txema Olazabal. «Sempre que l'he vist, m'ha deixat parat.» L'empordanès convidarà amics i familiars perquè el segueixen aquests tres dies al Golf Girona. Bech, com tots els golfistes que estan en progressió, té un desig a mitjà o llarg termini: «Veure Tiger Woods o jugar al seu costat.»

ORDRE SORTIDA

8.50 h
Partit 1:
Sergi Nogué
9.20 h
Partit 4:
Jordi Garcia Pinto, Pedro Linhart, Carlos Balmaseda
Partit 7:
Ivo Giner
Partit 12:
Pol Bech, Manuel Quirós,
9.40 h
Partit 14:
Nacho Feliu
12.50 h
Partit 25:
Àlex Larrazábal
13.20 h
Partit 20:
Francis Valera
Santiago Luna, Álvaro Salto, Borja Etchart
13.30 h
Partit 21:
José Romero


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.