Futbol català

La sortida de la il·lusió

El Girona se'n va al Madrigal conscient de l'exigència d'un duel de molta volada però convençut que té armes per sortir-ne envalentit

Rubi recupera peces clau i el Vila-real es veu en un moment vital

El repte és d'una dificultat màxima. Visitar el Madrigal després del cop moral de la derrota contra el Xerez i sabent que el Vila-real té a l'abast el segon lloc és un desafiament majúscul per al Girona. Però l'equip està convençut que avui, coincidint amb el partit que més aficionats arrossega a camp contrari, pot ser un gran dia. Sortir del Madrigal amb un empat podria ser molt bo en funció dels altres resultats de la jornada, i endur-se els tres punts seria un cop determinant, si no definitiu, en el camí cap a l'ascens.

El Girona sap que haurà d'oferir la seva millor versió per sortir envalentit del Madrigal, que probablement oferirà la millor entrada del curs. El gran favorit a l'ascens no ha estat prou fi durant la temporada, però arriba a temps a l'hora de la veritat. No ocupa zona d'ascens directe des del setembre, i avui la pot recuperar. “És el moment”, apuntava ahir el seu tècnic.

Tots convocats

Després de l'oportunitat perduda contra el Xerez, en què el Girona va jugar amb nervis, Rubi espera tornar a veure l'equip alegre que tantes virtuts ha ensenyat durant la lliga. Sap que potser no podrà tenir tant la pilota com voldria, però espera aprofitar-la “per fer mal i no generar contraatacs”. El tècnic intueix que el Vila-real sortirà amb molta energia. “Serà un partit de pressió força alta al principi”. Sense donar pistes sobre l'equip, Rubi sí que recupera unes quantes peces clau, com ara Tébar, Migue, Jose i, possiblement, Jandro. El tècnic va decidir endur-se 23 jugadors –tota la plantilla menys Benja i Garmendia– i acabarà de dissipar alguns dubtes en l'entrenament que farà aquest matí, previ al partit del vespre.

La batalla psicològica

El tècnic i els jugadors del Girona tenen clar que qui més s'hi juga és el Vila-real, per pressupost, potencial, història i perquè són per sota en la classificació. “Si guanyem, el Vila-real pràcticament diu adéu al segon lloc”, comentava ahir Rubi. Ben poca cosa a veure amb el discurs de Marcelino García Toral, que defensa que és una final per a tots dos i assegura: “A ells l'empat els pot venir bé, però saben que si perden fan un gran pas enrere.” La batalla psicològica va començar unes quantes hores abans que Prieto Iglesias fes el xiulet inicial.

L'ESCENARI

Amb 2 punts més, el Girona defensa un segon lloc que el rival no ocupa des del setembre

ELS 1.800 GIRONINS

El Vila-real és molt equilibrat, costa fer mal a dues línies de quatre molt ben organitzades. I en atac, té molts recursos

EL TÈCNIC RIVAL

El Girona té un bon contraatac, fa un joc alegre en l'aspecte ofensiu i potser és el millor en l'estratègia ofensiva
Marcelino García Toral
ENTRENADOR DEL VILA-REAL
És un partit bonic i una final per a tots dos. Juguem a casa i venim d'una bona dinàmica. És el gran moment
Havíem de remuntar molts punts i som en la situació que volíem: amb la possibilitat de posar-nos segons
Intentarem que es vegi un Girona alegre. Amb nervis no es guanya res
Joan F. Ferrer, ‘Rubi'
ENTRENADOR DEL GIRONA

EL GUIÓ DEL PARTIT

El tècnic s'endú tot l'equip i agraeix l'esforç de l'afició, “una motivació suficient”
Tenim tres rivals molt importants que ens volen treure el segon lloc. Ells diran gairebé adéu si els guanyem
Ens intentaran pressionar, amb molt ambient, però tenim gent experimentada. Espero estar bé en tots els aspectes
Tenim confiança i moltes ganes. Hem de jugar amb tranquil·litat
Dani Mallo
PORTER DEL GIRONA
“L'empat li pot venir bé, però el Girona sap que perdre és fer un gran pas enrere”
Rubi espera una sortida forta del Vila-real i confia tenir “possessió per fer mal”

El club autoritza Rubi a fer jugar Gerard Bordas si ho veu necessari

Gerard Bordas tenia assumit que no podria jugar, perquè fer-ho voldria dir haver de pagar una clàusula de penalització inclosa en el contracte de cessió entre el Vila-real i el Girona, però Rubi va deixar ahir una porta oberta. “El club ens ha autoritzat que, si entenem que és necessari, el fem jugar”, va explicar el tècnic maresmenc. Els problemes a l'esquena de Ion Vélez –ahir va tenir força molèsties– podrien fer plantejar al tècnic incloure Bordas en la llista de convocats, tot i que sembla complicat. El tècnic no va voler revelar la xifra de la clàusula, però és alta. “És una situació que no prevèiem, però se'ns ha obert la porta i ho hem de decidir.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.