Futbol català

Els herois arriben al final del trajecte

El Girona no va estar mai en disposició de remuntar l'eliminatòria a l'Almeria, que puja a primera divisió

El 2-0 (51') va ser letal, però el 3-0 final no pot tacar de cap manera una temporada majúscula

almeria3

girona0

Que vagi per davant que tothom hauria signat amb els ulls clucs la permanència el mes d'agost passat. Però aquest Girona ha anat molt més enllà. D'acord que ahir se li van tancar les portes de la primera divisió quan encara quedava una última escletxa per la qual colar-s'hi després de 46 partits, però la temporada que ha fet l'equip ha estat majúscula i ja és un dels grans capítols de la història del club. Davant d'això, només cal agrair a Rubi i a tot el seu equip l'any de primera que ens han brindat. Pel joc que han fet, per la implicació del col·lectiu, per les complicitats que ha teixit i perquè ha fet possible que a Girona i a la demarcació es tornés a respirar futbol. Els herois van arribar ahir al final del trajecte, però la vida continua i d'aquí a un mes s'haurà de tornar a engegar. No hi seran tots, perquè alguns s'hauran guanyat fer un salt endavant i el faran, però en continuaran molts i en vindran de nous. Tant de bo que el no-ascens no apagui l'estat d'excitació permanent que s'ha viscut en els últims mesos a Girona i que Montilivi torni a lluitar el curs vinent per ser un camp de primera. I aquests herois mereixen que la ciutat surti avui al carrer i tinguin un reconeixement com Déu mana. Se l'han guanyat.

El somni de la remuntada va durar 51 minuts. El Girona tenia llicència per encaixar un gol, però no pas dos. Va gastar el comodí massa aviat (16') i quan a l'inici de la segona part va rebre el 2-0, l'afició local ja es va desbocar per complet. Els de Rubi van jugar tota la segona part enmig d'una festassa a la grada, sabent que aixecar el 2-0, i ja no parlem del 3-0, era impossible. Desenganyem-nos. L'Almeria ha estat molt superior en el global de l'eliminatòria –ja l'hauria pogut deixar pràcticament sentenciada en l'anada– i ningú no li pot discutir l'ascens. El Girona va sortir amb el cap ben alt, però no mereixia un resultat tan cridaner. Va assumir tots els riscos quan el partit se li va complicar, va dominar tota la segona part i va deixar-se sobre la gespa fins a l'última gota de suor. Què més es pot demanar?

Costa amunt

L'Almeria va dur de seguida el partit al seu terreny. Els locals, sabedors que al Girona li calien dos gols, va fer un desplegament físic considerable, sobretot en la pressió, i va evitar que els de Rubi se sentissin còmodes. A més, va aprofitar un córner en curt per muntar un dos contra un –la defensa visitant va badar– i encarrilar el duel. Mai va estar còmode, l'equip de Rubi, amb els mitjapuntes –sobretot Toni Moral– desactivats i Acuña engolit per Trujillo i Pellerano. Els andalusos no van deixar ni un pam als gironins, que tampoc van estar precisos en l'estratègia ni en les centrades.

Res a fer

Rubi va intentar capgirar el partit en el descans amb Jandro i Juanlu (Luso va passar al lateral dret i Eloi va formar el doble pivot amb Tébar). El Girona va tenir més la pilota, però l'Almeria es va trobar en la seva salsa. No va fer ni una concessió en defensa i va activar el contraatac. De fet, va fulminar els gironins agafant-los a contrapeu. Els de Rubi necessitaven un partit perfecte per fer el somni realitat i el partit perfecte el va acabar fent l'Almeria. Per això va pujar.

ALMERIA: Esteban; Gunino, Pellerano, Trujillo, Christian; Verza, Corona (Rubén Suárez 83'); Aleix Vidal, Soriano (Álvaro Mejía 79'), Iago Falqué (Carlos Calvo 75'); i Charles. GIRONA: Becerra; Jose (Juanlu 46'), Moisés Hurtado, Chus Herrero, David Garcia (Juncà 75'); Luso, Tébar; Felipe, Eloi, Toni Moral (Jandro 46'); i Acuña. ÀRBITRE: Jaime Latre, del col·legi aragonès. T.G.: als locals Soriano (40'), Charles (45'), Christian (68') i Rubén Suárez (84'), i als visitants Acuña (37') i Chus Herrero (53'). GOLS: 1-0 (16') Aleix Vidal. 2-0 (51') Charles. 3-0 (70') Charles. PÚBLIC: 15.123 espectadors als Jocs Mediterranis. MINUT A MINUT: 1' Centrada de Christian i rematada de cap de Charles que es perd a fora a l'esquerra de Becerra. 15' Christian posa la pilota a dins l'àrea i Soriano s'aixeca més que ningú però remata de cap desviat. 16' 1-0. Aleix Vidal treu un córner en curt per a Corona, que torna la pilota a Aleix Vidal i, després de fer-se un espai, sorprèn Becerra amb un xut sec i ras que entra arran del pal dret de la porteria del Girona. 20' Felipe ho prova des del vèrtex de l'àrea, però el seu xut, massa centrat, el bloca sense problemes Esteban, ben col·locat. 45'+2 Ja en l'afegit, Felipe executa un córner que no genera cap acció de perill del Girona, sinó un contraatac per a l'Almeria, amb Aleix Vidal anant-se'n per cames i combinant amb Iago Falqué, que li torna la pilota i Aleix Vidal acaba caient a l'àrea en una pugna amb David Garcia. 47' Iago Falqué guanya la línia de fons i la seva centrada la intercepta Chus Herrero quan Charles ja tenia la canya a punt. 51' 2-0. Iago Falqué es fa una autopasada, guanya la línia de fons i la seva centrada cap enrere la converteix en gol Charles amb una rematada marca de la casa. 59' Xut ras de Juanlu amb la cama dreta que Esteban envia a córner amb la punta dels dits. 60' Jandro i Felipe combinen en curt després del llançament de cantonada i la centrada de Felipe se la treu de sobre la defensa local amb dificultats quan Acuña i Juanlu estaven en disposició de rematar. 65' Engaltada de Luso des de la frontal de l'àrea que es perd un pam per sobre el travesser. 67' Xut molt dur de Felipe que es perd fora per molt poc, a la dreta del porter Esteban. 70' 3-0. Un rebuig de l'Almeria enxampa la defensa del Girona extremadament avançada i provoca un un contra un entre Charles i Becerra, que el davanter resol driblant el porter i marcant a porteria buida. 81' Charles torna a rebre una pilota franca i es queda tot sol davant de Becerra, però intenta ajustar massa el xut, que es perd arran del pal esquerre. 89' Jandro executa una falta i Acuña remata de cap per sobre el travesser, tot i rebre un impacte molt fort d'Esteban en la sortida a deshora del porter.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.