Barça

El Barça es relaxa i ensopega a El Madrigal (2-2)

Bakambu marca el primer gol dels valencians, i Rakitic i Neymar, els dols de l'equip blaugrana

Mathieu marca en pròpia porta i empata el partit per al Vila-real

El FC Barcelona ha empatat aquest diumenge davant del Vila-real a El Madrigal (2-2) en la trentena jornada de la Lliga BBVA, en un xoc en el qual els blaugrana s'han imposat a la primera meitat del partit però que s'ha deixat igualar per un quadre castellonenc que ho ha donat tot en el segon temps.

El quadre de Luis Enrique ha tingut un partit incòmode a El Madrigal davant d'un equip que li ha pressionat la sortida de pilota molt amunt, però ha aconseguir avançar-se al marcador a pilota parada dues vegades.

Primer Rakitic i després Neymar de penal han aconseguit doblegar el seu oponent, però a la segona meitat els locals han tirat d'orgull i han aconseguit l'empat.

El FC Barcelona s'ha vist superat en el primer quart d'hora pel plantejament d'un Vila-real que ha tallat la circulació de la possessió blaugrana amb una pressió molt alta. El mig camp culer no podia associar-se amb el trident fins que els atacants han baixat a rebre per crear joc.

Els dos equips volien la pilota, però els locals han avisat primer per mitjà de Bakambu, que s'ha trobat amb l'aturada de Bravo. Quan més còmode se sentia el submarí groc, els de Luis Enrique han connectat bé entre línies i han rebut una falta perillosa. L'ha penjat Messi al cor de l'àrea i de la lluita aèria de Luis Suárez, Rakitic n'ha caçat el rebot per rematar ras amb mestria a l'únic forat que s'entreveia entre el mar de cames groc (min.20).

No s'ha acovardit el combinat castellonenc i ha intentat buscar l'esquena de l'equip blaugrana, trobant a Denís Suárez en un un contra un davant de Piqué, en què el central ha caigut a terra. Des de la banqueta, Marcelino ha protestar iradament i el col·legiat l'ha expulsat.

El Barça ha reaccionat aguantant més la possessió, no només dominant més la pilota, també fent-ho en zones més perilloses amb diverses combinacions al voltant de l'àrea rival.

Messi ha assistit Neymar a cinc del final i el brasiler ha volgut superar Asenjo orientant el control, però el porter ha tallat netament la pilota amb la mà i tots dos han xocat caient a terra el davanter. L'àrbitre ha assenyalat penal, amb el protagonista llançant a l'estil ‘Panenka' i marcant el segon.

Després del descans, ha tornat a patir el Barça el mateix guió amb un Vila-real intens taponant la sortida de la pilota, entorpint la fluïdesa del joc culer. A més, les decisions dels grocs amb la pilota eren encertades per fer mal, però sense finalitzar amb punteria.

S'han crescut els de Marcelino, i en una cavalcada de Denis Suárez, el del planter culer ha trepitjat àrea disparant, amb Bravo treient la pilota i Bakambu recollint-la per retallar distàncies (min.58).

Quan millor eren els castellonencs, el Barça ha sortit a la contra de manera vertiginosa i Neymar ha fet una diagonal deixant pel camí a tres rivals, però s'ha topat amb la parada d'Asenjo.

La reacció del Vila-real ha estat immediata i ha aconsegutr un córner en una jugada perillosa. Mathieu, que ha substituit a Piqué i havia comès un parell d'errades, ha rematat sense voler amb l'espatlla cap a la seva porteria amb la pilota colant-se per posar l'empat al marcador (min.63).

Els de Luis Enrique es resistien a no endur-se els tres punts i han tornat a domar el joc amb el submarí esperant a la contra. Tot el que havien fet per atacar el seu rival, ho han fet després per replegar-se en els compassos finals, fet que ha dificultat als visitants crear ocasions clares de gol.

Repartiment de punts per a tots dos, amb un FC Barcelona que no ha sabut manejar el seu avantatge, però que segueix liderant fermament la Lliga BBVA amb marge de nou punts per atresorar-ne 76.

Per part seva, els de Marcelino sumen 56 i aconsegueixen un punt amb regust a victòria per seguir en la seva quarta plaça amb avantatge sobre el Sevilla, que es mesurarà al Real Madrid, i l'Athletic, que ha caigut davant de l'Espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia