Infraestructures

Barcelonès

Clam institucional per una nova gestió del Prat

El ple de Barcelona aprovarà un text en què es critica Foment pel fre a la privatització

La decisió fulminant del Ministeri de Foment de cancel·lar el concurs que havia d'obrir la porta a la privatització de l'aeroport del Prat, tindrà una resposta política de rebuig total i explícit de l'Ajuntament de Barcelona. Durant el ple municipal que se celebrarà divendres, es llegirà una declaració institucional presentada per la via d'urgència pel grup d'Unitat per Barcelona (UxB) en què es critica aquesta mesura, i també s'advoca perquè la infraestructura aeroportuària tingui una gestió “individualitzada” amb una presència destacada de les institucions catalanes.

Es dóna la circumstància que la inclusió d'aquest pronunciament va rebre el suport de quatre partits polítics –CiU, el PSC, ICV-EUiA i, per descomptat, UxB–, mentre que el PP s'hi va abstenir, una posició políticament significativa si es té en compte que el redactat del text és explícit en la seva censura al govern estatal encapçalat per Rajoy. El líder d'UxB, Jordi Portabella, va recalcar que, amb el vet de Foment, els aeroports catalans continuaran estant regits per un model, el de la centralització inherent a Aena, que és “absolutament obsolet i ruïnós, i que ara només es dóna a Romania”.

D'altra banda, Portabella també va avançar que la seva formació no donarà suport a la proposició del PSC per paralitzar el projecte de reordenació de la plaça de les Glòries. Malgrat això, va ser molt crític amb alguns dels aspectes de la proposta del govern municipal, com ara que no dóna solucions sòlides als problemes de mobilitat que genera la reforma.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.