El director de l'escola Els Xiprers diu que s'ha sentit abandonat per l'administració

El director de l'escola Els Xiprers, Joan Torrent, preveia ahir reobrir les portes del centre escolar avui, després d'haver estat tres dies tancada a conseqüència del temporal. Torrent va explicar que des de dilluns no es podia passar pel camí que uneix l'escola amb l'estació de tren Baixador de Vallvidrera perquè havia quedat cobert de branques, neu i gel. El camí no va ser practicable fins ahir al migdia, quan els operaris van acabar les tasques de neteja que havien començat dimarts a la tarda. Durant aquests tres dies Torrent es va sentir «oblidat» per la administració.

Segons l'opinió del director de l'escola Els Xiprers, la situació més greu es va viure dilluns passat, quan els nens es van veure obligats a recórrer el camí que uneix l'escola amb el tren, en el moment àlgid de la tempesta de neu, «sense que ningú» els ajudés o els assessorés per saber com havien d'abandonar el centre educatiu. Torrent recordava que el col·legi està situat a la serra de Collserola i és, «sens dubte, l'escola més vulnerable quan hi ha problemes meteorològics». Tot i això, «mai hem rebut una atenció especial en cas de tempesta», hi va afegir el director. El 85% dels alumnes del CEIP Els Xiprers viuen al centre de Barcelona i es desplacen cada dia en un tren escolar que facilita Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Tanmateix, quan dilluns s'havien d'evacuar els nens de l'escola, «FGC va anul·lar el tren escolar sense avisar-nos», va retreure Torrent.

Busos afectats

La circulació dels autobusos de les línies 102, 118 i 128 del Bus Barri de la zona de Collserola continuava ahir afectada i es cobria només parcialment a causa dels arbres que havien caigut a la carretera a causa de la nevada de dilluns passat. Segons va informar ahir Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) en un comunicat, els autobusos de la línia 102 no podien accedir al cementiri de Collserola. Els de les línies 118 i 128 tenen el servei limitat entre les Planes i la plaça de Vallvidrera, cosa que els impedeix accedir a les urbanitzacions de la zona. D'altra banda, TMB va recordar que el servei de busos està restablert completament a tota la ciutat; funcionen amb normalitat les 108 línies de TMB i les quatre de Sagalés.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.