Societat

Retallada del 60% del pressupost de cooperació

L'Ajuntament de Badalona ha retallat el 60% del pressupost en cooperació per la mala situació econòmica que viu el consistori i atesa la retallada d'altres administracions en aquesta matèria. Segons ha explicat el govern local, la Generalitat els ha retallat les ajudes un 55% i la Diputació un 25%. Per això el pressupost de Badalona en cooperació passa dels 243.000 euros d'aquest any (l'any passat era de 270.000) als 100.000 de l'any vinent.

“Aquí hi ha gent que li tallen la llum per 100 euros i nosaltres en destinem 48.000 a plaques fotovoltaiques a Cuba”, comenta Miguel Jurado, regidor de Seguretat i Convivència. “I això s'ha acabat”, afegeix.

A partir d'ara, la política de cooperació se centrarà en projectes de microcrèdits, petites empreses i cooperatives que tinguin com a finalitat generar ocupació. Jurado també ha posat com a exemples de projectes que no se seguiran els de sensibilització (21.000 euros), noves tecnologies amb dones aimares a Bolívia (30.000) o un de seguretat alimentària a Nicaragua (23.000).

Boicot a la Fira

ACSUR Las Segovias no participarà a la Fira de la Solidaritat d'aquest cap de setmana com a protesta. “En temps de crisi global és més necessària que mai l'ajuda al desenvolupament i no podem estar d'acord amb la retallada del 60% anunciada”, diuen.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.