Política

Pujol està d'acord amb l'objecció fiscal

“Em sembla molt bé.” Amb aquestes paraules l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol valorava la decisió d'una parella d'empresaris del Priorat que ha decidit pagar els seus impostos a la Generalitat i no a l'Estat. En una entrevista al programa Divendres, de TV3, ho qualificava de “gest positiu”. Pujol va reiterar que no té arguments per oposar-se a la independència, tot i que va matisar que no es declara independentista i que aconseguir la sobirania plena seria molt “difícil”. Per exemple, va assenyalar que una Catalunya independent seria “viable” des d'un punt de vista econòmic com pot passar amb Croàcia. I va destacar: “Si les coses van com van en les relacions entre Catalunya i Espanya com els últims anys, acabarem encastats contra la paret, arraconats i residuals, i per tant, més val sortir per la independència.” Pujol hi va afegir que, si no hi ha un canvi, “Catalunya no podrà aplicar bé l'estat del benestar”, i això podria provocar que sigui un “país inviable”.

Aquestes idees més sobiranistes han estat presents en els últims mesos en la majoria de discursos de l'expresident. El punt d'inflexió va ser quan l'any passat va pronunciar la conferència Residuals o independents? O alguna altra solució, en què tancava una etapa de 55 anys de creença en l'Espanya plural.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.