Economia

La Generalitat anuncia que no injectarà més diners a Spanair

El govern afirma que en un context de crisis econòmica “ha de ser extraordinàriament curós amb les seves prioritats de despesa”

Dóna per conclòs la recerca d'un soci industrial “que permetés garantir la viabilitat” de l'aerolínia

El govern de la Generalitat ha anunciat aquest divendres a la tarda que no farà “noves aportacions de capital” a la companyia aèria Spanair, una decisió que ja ha comunicat al president del consell d'administració de la companyia i al president d'administració d'IEASA.

En un comunicat, el govern considera que en un context de crisis econòmica “ha de ser extraordinàriament curós amb les seves prioritats de despesa” i, a més, la legislació europea referent a la lliure competència no li permet un nova injecció de diners.

Així doncs, la Generalitat, que és un dels accionistes de l'aerolínia, ha donat per conclòs la recerca d'un soci industrial “que permetés garantir la viabilitat” d'Spanair i a la vegada “consolidar la connectivitat de l'aeroport de Barcelona”. El govern afirma que aquesta mesura es produeix després que les “intenses” negociacions amb Qatar Airways no hagin culminat en un acord.

Tot i aquesta situació negativa, el govern vol “seguir treballant per millorar la connectivitat de l'aeroport de Barcelona”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.