Opinió

LA CRÒNICA

DE badalona

Barra lliure, locals a doll

Doncs sí, trenta anys d'ús indiscriminat donen força per reclamar els drets adquirits i fer servir la raó d'una llarga història, però és veritat que algú ha de posar ordre a la disbauxa de locals mantinguts a compte del pressupost municipal, el qual suporta lloguers de fins a 800.000 euros anuals, a més de despeses de funcionament, com ara aigua, llum, telèfon i altres andròmines. Durant molt temps tot s'hi ha valgut i associacions de tota mena escrivien la carta als Reis, segurs que aquests treballaven a sou de l'administració municipal. Dol dir-ho, però ha estat barra lliure i tots coneixem alguna associació –cultural, de veïns, esportiva, social...– que viu de l'aigua del cel i que fins i tot hi feia negoci. És la llei de les prestacions socials, quan aquesta s'aplica malament i no en té prou de cridar a viva veu que és hora de la repartidora. Es podria fer una llarga llista d'associacions que es beneficien de tot allò que paga l'Ajuntament i, a més, arrenden el bar del local a tercers, gent que fa el seu negoci però que les despeses de la lucrativa activitat es carreguen a les factures generals que paga l'administració. Viure per veure-ho! He vist associacions que, per demanar subvencions, justificaven costos presentant factures en què es detallaven ampolles de whisky i ginebra. I encara corria la brama que una associació veïnal rebia la corresponent subvenció municipal, però com que pràcticament no tenia activitat, al final de curs feia un sopar gratuït amb assistència dels socis més selectes. La bota de Sant Ferriol no tenia aturador. Deuen tenir raó els del Cercle Artístic de Llefià quan es queixen que els hagin deixat sense local ni prestacions quan ells feien un solvent treball social. I no cal dir que això no es fa amb un cop de peu a la porta i canviant el pany, però és veritat que l'Ajuntament té tot el dret a reclamar una memòria de l'activitat de l'associació i a demanar la signatura d'un conveni. Retallades socials?; res de res, doncs les prestacions socials són tota una altra cosa.

La confrontació política és perfectament lícita, però hi ha camins equivocats i apuntar-se a la barra lliure i als locals gratuïts no és la ruta més aconsellable, tot i aconseguir seixanta-cinc associacions (associacions?) que s'adhereixin a la protesta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.