Opinió

De set en set

Incompetència

Els catalans ens deixem entabanar sovint. Acceptem gat per llebre. I si algunes trajectòries o algun pensament es revesteixen de l'autoanomenada “radicalitat democràtica”, per mediocre que sigui el podem pujar als altars de la credibilitat indiscutible. En algunes qüestions hem perdut, sovint, el sentit crític i hem donat cobertura i un escreix de reconeixement, per qüestions externes, a persones, trajectòries, obres i pensaments poc sòlids i més donats a la frivolitat demagògica que a la consistència i coherència intel·lectual, acadèmica i, fins i tot, política. Ras i curt, alguns dels nostres herois d'avui són a vegades herois amb els peus de fang.

És el que ha passat amb els intents pseudointel·lectuals de desacreditar el llibre de Dolors Bramon: L'Islam avui. És un llibre que he llegit i he presentat. Puc dir que és un llibre clarificador que atorga el seu nom a cada cosa, que ens informa de les tergiversacions i les desviacions amb què ens encarem al món musulmà i islàmic, que separa el gra de la palla i que desqualifica i condemna el terrorisme islamista i posa al seu lloc el que ella mateixa anomena el “pretès estat islàmic”. En aquest sentit, és un al·legat en tota regla que reclama separar les coses i analitzar-les de manera diferent, per no confondre la part pel tot i per no desqualificar tota una religió pels eixelebrats fonamentalistes que la manipulen al seu gust. Els terroristes són terroristes i si ho fan en nom de la religió ho fan justament forçant els arguments del llibre i la paraula revelada i transmesa.

Els que hi han vist una escletxa de condescendència i de justificació del terrorisme han actuat amb mala fe o amb ignorància i s'han situat en el terreny de la incompetència, que tant de mal ens fa, i ens demostren que pel que fa a la més recent aportació de la Dra. Bramon no l'han sabut entendre ni l'han sabut llegir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia