Opinió

Keep calm

Bajanades

Penso que els alts càrrecs consideren que la població és idiota, i la població catalana la més idiota de totes

Aquesta setmana he sentit unes quantes bajanades, emeses per alts càrrecs. Penso que els alts càrrecs consideren que la població és idiota, i la població catalana la més idiota de totes. “Quatre amenaces i s’estoven”, deien amb desdeny, i ara s’han posat nerviosos. Hi ha el senyor De Guindos, que ha dit que la independència és irracional. Vol que li expliqui què vol dir “irracional”? Vol que li recordi Cuba, o el Marroc, o, ai, Flandes (en Flandes se ha puesto el sol).

Crec que és el senyor Rajoy, que ha passat del desdeny a la fúria, qui diu que això és un cop d’estat. Sap què vol dir “cop d’estat”? Sap que nosaltres no volem prendre Madrid i governar Espanya? Sap que el seu amic Francisco Franco sí que va fer un cop d’estat, i dels més cruents de la història?

Més coses: l’obligació de Puigdemont, clamen, és presentar la seva proposta al Parlament. No ho entenc: acusen la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, d’haver permès un debat sobre la independència, perquè el tema és tabú; per què, doncs, sí que es pot dirimir al Parlament espanyol? Perquè allà tenen majoria aclaparadora en el tema català?

I tornen a fer-nos fora d’Europa. No ho crec: jo soc ciutadana europea, de quina manera em poden fer-ne fora? Creuen que es pot expulsar un territori però no la població que hi viu?

N’hi ha més, de bajanades: hi ha hagut un eurodiputat polonès, Janusz Korwin-Mikke –no us preocupeu: podeu oblidar el seu nom immediatament–, que ha dit que, com que les dones tenen menys intel·ligència que els homes, haurien de cobrar menys.

I el bisbe de Solsona? Diu que els homes homosexuals és per absència del pare. Marededeusenyor. No li importaria fer un volt pels bars gais, per exemple, i escoltar-los una estona? Els sofriments en la infància, en la que anomeno “cultura de pati d’escola”?

Per acabar-ho d’adobar, la senyora Cospedal diu que vindrà l’exèrcit contra els sediciosos. No pot atacar europeus, ho sap?

Uf, quants curts de gambals que hi ha arreu!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia