Opinió

Keep calm

El gol de Pep Guardiola

Contràriament a allò que va dir el portaveu del Partit Popular, Guardiola no només no estava en fora de joc, sinó que va marcar-los un gol

La participació de Pep Guardiola en l’acte en defensa del referèndum ha fet sortir de polleguera els partits que no ens voldrien deixar votar i els mitjans que els exciten. Els posaré alguns exemples. La convocatòria va aplegar milers de persones, però El Mundo va dirigir les seves ires contra el tècnic del Manchester City i va titllar-lo de “demagog”, tot afirmant que “el discurs de qui va ser jugador de la selecció espanyola quedarà com un exemple d’infàmia política i d’insult a la resta dels ciutadans espanyols”. Per la seva banda, el diari que en cent anys no ha aconseguit superar les tres lletres de l’abecedari tampoc va quedar curt i va afirmar que “per Guardiola Qatar és un país obert” i Espanya, un “estat autoritari”. Quant a les reaccions polítiques, una de les més imaginatives va ser la del vicesecretari de comunicació del PP, qui es va voler esplaiar amb un símil futbolístic i va afirmar que el tècnic de Santpedor estava “en fora de joc i, per tant, la jugada era il·legal”. I, per si alguna persona no ho recordava, va afegir que “l’àrbitre, que és el govern espanyol i la justícia, xiularà com a il·legal aquesta jugada”. Dit en altres paraules, que les regles de joc les imposen ells, com si no hi hagués més norma que l’espanyola i com si la ciutadania d’aquest país no fos capaç de decidir el seu futur, de fixar les regles de joc.

Afortunadament, les reaccions anteriors contrasten amb la repercussió que ha tingut l’acte a la premsa internacional. I és en aquest punt que es comprova l’encert de convertir Pep Guardiola en el portaveu dels que volem votar. Al Regne Unit i Alemanya, països en què ha exercit de tècnic, el ressò ha estat més que notable, amb referències a The Guardian, The Telegraph, a la BBC News o a Der Spiegel. De fet, si som capaços de mirar més enllà del melic espanyol i situar-nos en el terreny de joc internacional, és evident que Guardiola no només no estava en fora de joc, sinó que va marcar-los un gol per sota les cames, d’aquells que fan més mal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia