Opinió

Keep calm

Airejar clavegueres

Cada nova informació, cada nou testimoni, cada nova descoberta, ens dona un argument més per marxar

Que la productora Mediapro no estigui trobant cap televisió espanyola disposada a emetre el documental d’investigació Las cloacas de Interior diu molt sobre com els poders fàctics han sigut i són avui encara còmplices d’una operació de guerra bruta de l’Estat contra Catalunya no autoritzada enlloc, no documentada, no pressupostada, no descoberta... fins avui.

No cal recórrer a Netflix per assistir a una trama protagonitzada per alts càrrecs sense escrúpols i per una policia política paral·lela que fa la llei pel seu compte a les ordres d’un ministre a qui la fiscalia li afina el que li convé. Aquesta sèrie existeix, es diu operació Catalunya, i a més del documental de Jaume Roures que s’estrena dimecres en un cinema de Barcelona, es pot veure cada setmana a la comissió d’investigació del Parlament de Catalunya.

Els vídeos dels compareixents, tots penjats a parlament.cat són escruixidors i demostren com l’Estat ha volgut enfonsar el prestigi de polítics catalans escollits a les urnes inventant-se falsos delictes; si la Banca Privada d’Andorra va ser intervinguda va ser perquè hi buscaven precisament comptes corrents d’Oriol Junqueras, Artur Mas i les seves respectives famílies. D’ells no van trobar res, però encara van estar de sort perquè de Xavier Trias a Suïssa tampoc en van trobar ni un cèntim i això no va ser cap impediment per inventar-se el que els convenia.

Gràcies a alguns periodistes que investiguen, a alguns policies bons que expliquen la veritat, a entitats com Drets que denuncien i a representants polítics que aixequen catifes, cada dia que passa sabem més coses de l’intent d’aquest Estat d’aniquilar el procés sobiranista amb guerra bruta. I cada nova informació, cada nou testimoni, cada nova descoberta, ens dona un argument més per marxar d’un Estat predemocràtic que no està disposat a airejar les seves clavegueres, ni tan sols els mitjans de comunicació que tan amunt alcen la bandera de la llibertat informativa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia