Opinió

la crònica

Democràcia, ja

Avui Espanya definitivament ha deixat de ser un país democràtic. Ha deixat de respectar els drets humans. Avui Espanya, per obra i gràcia del PP, Cs i el PSOE, s’assembla molt més a Turquia que a cap altra nació de la UE. El PP ha travessat totes les línies vermelles, ha destrossat la independència del poder judicial. Avui a l’Estat espanyol hi torna a haver presos polítics.

Després de l’empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart i dels que presumptivament vindran, l’Estat espanyol ha deixat de ser un estat de dret per convertir-se en un estat repressor, tant pel que fa referència a les persones com a la col·lectivitat. L’Estat espanyol, amb la més gran impunitat, ha obert correus personals; ha requisat empreses, despatxos professionals, dependències de la Generalitat; ha colpejat persones indefenses; ha mentit; ha manipulat imatges; ha encausat més de 700 alcaldes; ha fet servir la fiscalia (totalment depenent del govern) per als seus objectius polítics; ha creat proves falses per desprestigiar els adversaris polítics, especialment els independentistes i Podem; ha empresonat persones pacífiques i pacifistes; ha amnistiat corruptes condemnats... La llista d’atacs a la democràcia és infinita. I cap fiscal i cap jutge ha aixecat la veu. Ningú no ha investigat ni imputat cap policia ni cap polític per tots els atacs a la democràcia i a l’estat de dret.

Amics d’Iniciativa, amics de Barcelona en Comú, amics de Podem, és encoratjador veure com defenseu la democràcia, com acuseu l’Estat espanyol d’autoritari, com defenseu els empresonats i considereu Jordi Sànchez i Jordi Cuixart com a presos polítics. Tot això és molt positiu, de veritat. Però us proposo un camí per defensar la democràcia. Està molt clar que tots volem la democràcia i la llibertat. Però, com fer-ho dins l’Estat espanyol? No creieu que és molt difícil viure en democràcia dins aquest estat? No creieu que per assolir aquesta democràcia i aquesta llibertat no seria més fàcil dins una Catalunya lliure i independent? Fins i tot, si aquest projecte es realitzés tal com el desitgem, podria convertir-se en un model d’aquest regne fet malbé. Podria escampar-se el model, com taca d’oli, que ja hi ha gent que des de l’Estat espanyol desitja també un país demòcrata.

Per tant, per aconseguir la democràcia, el més fàcil en aquests moments és assolir la independència. Llavors podrem iniciar conjuntament el procés constituent en el qual entre tots anirem perfilant el país que volem. Ara tenim una gran oportunitat, ajuntem forces i proclamem tots plegats la independència de Catalunya. I, per acabar, no entenc per què encara el nostre president, el seu govern i tots els diputats independentistes no han oficialitzat els resultats de l’ 1 d’octubre i, així, la república catalana sigui ja una realitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia