Opinió

LA CRÒNICA

Eleccions de supervivència

El dia 21 de desembre, ens juguem el ser o no ser de la nació catalana. El dia 21 ens juguem si continuem sent una colònia espanyola o passem a ser un país lliure.

De fet, ens hi juguem si volem ser amos o continuar sent masovers. I no exagero gens ni mica. Si el 21, la banda del 155 (PP, PSOE, Cs) guanyen, perillen de forma greu els puntals i les estructures bàsiques de la nació. Només cal escoltar el que diuen l’Albiol, l’Arrimadas... Fa feredat sentir els Girauta, els Carrizosa i els Santi Rodríguez, i sobretot esgarrifa la seva mirada de ressentiment, odi i venjança.

Mirant el seu programa i sentint els seus discursos, perilla la llengua, perilla la cultura, perilla la immersió lingüística, perilla tot el sistema educatiu, perilla l’entramat associatiu, tant cultural com esportiu. Perillen els mitjans de comunicació, sobretot Catalunya Ràdio i TV3. Perilla la mateixa estructura dels Mossos d’ Esquadra... Podríem anar-hi afegint mil coses, però en el fons el que més perilla és la nostra pròpia identitat. La nació catalana és un problema per a Espanya; per tant, se l’ha de destruir (per salvar Espanya). Volen, però, que conservi tot el pes econòmic, com fins ara, treballant, produint, però sense aixecar la veu. Callant. I per això no volen de cap manera que marxem.

Si els independentistes perdem, el dia 21 Catalunya tornarà a viure un nou decret de Nova Planta, aquell decret que va signar el Borbó Felip V el 1716 i que també el signarà ara, el 2017, el Borbó Felip VI.

Si l’independentisme no guanya, Catalunya es convertirà en quatre províncies, com en temps del franquisme. Catalunya serà humiliada, liquidada i arrasada. “Els tancs –com diu Lluís Simon en un magnífic article a L’Esportiu– ja no entren per la Diagonal. Ho fan els inspectors d’hisenda, el CNI, els jutges i els mitjans del règim.”

Si els partits independentistes no sumem majoria ja sabem el que ens passarà. Per tant, hem d’anar a votar. I hem d’animar tothom a votar per Catalunya. La llista és el de menys, però que sigui una llista independentista. I hem d’animar a votar pel sobiranisme la gent que està espantada i que no ho veu clar. La gent que està dubtant. I sobretot hem d’animar a anar a votar els que són crítics amb l’actuació dels partits independentistes. Hem de votar independència per nosaltres, els nostres fills, nets i besnets. No podem fallar. Difícilment ens ho perdonarien mai.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia