Opinió

Keep calm

El PP perjudica Espanya

Els mitjans internacionals destaquen la desfeta electoral d’un partit que governa Espanya

La impopularitat dels populars dins de la societat catalana els ha portat a ser el partit més petit del Grup Mixt al Parlament de Catalunya. Però és que, fins i tot des d’un punt de vista dels interessos de l’Estat espanyol, la gestió de Mariano Rajoy respecte a la crisi catalana ha estat desastrosa. Internacionalment, la Marca España ha quedat destrossada, d’entrada, per la negativa autoritària a asseure’s negociar i, més tard, per les imatges de la brutalitat policial que van donar la volta al món. La cirereta postfranquista la va col·locar la vicepresidenta Sáenz de Santamaría quan va exhibir, insolentment, la inexistència de la separació de poders a Madrid amb el ja cèlebre “qui ha escapçat els partits independentistes? Mariano Rajoy i el PP!” Al deteriorament de la imatge de la democràcia espanyola només li faltava això.

La diplomàcia espanyola, a més, ha hagut de demanar favors constants als seus socis europeus per intentar contenir la dimensió internacional del procés català, amb els costos subsegüents en matèria de prestigi i capacitat de negociació. I ara, per si fos poc, tots els mitjans internacionals destaquen la desfeta electoral d’un partit que governa Espanya però que és incapaç de tenir un paper mínimament rellevant a Catalunya. Un cop obertes les urnes, les cotitzacions de l’Ibex35 han retornat al vermell i la prima de risc espanyola ha perdut l’estabilitat de les darreres setmanes.

D’altra banda, l’absorció dels votants del PP català per part de Ciutadans marca un itinerari evident de possible reconfiguració de la dreta nacionalista a Espanya. Albert Rivera i els seus, a diferència del PP, no són hereus directes de les estructures franquistes, estan lliures de corrupció i, a més, han aconseguit uns resultats de prestigi a Catalunya. Ara, per tant, tenen camp obert per atacar les bases tradicionals del PP amb l’argument –paradoxal– que és el PP qui perjudica Espanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia