Opinió

De set en set

‘Nabíus’

Cada any, un cop l’any, el mes de desembre, des del 2004 els amics del Consell Cultural de les Valls d’Àneu publiquen la revista Nabíus. Puntualment va sortir el número 15, corresponent al desembre del 2017. Amb bona tipografia, bon paper i profusió d’il·lustracions, la revista desplega tot un ventall d’articles de caire històric, literari, patrimonial, etnològic, musical i recull el testimoni de les activitats culturals a les valls d’Àneu durant l’any.

Les aportacions documentals i fotogràfiques i les referències constants al patrimoni cultural i natural són el marc conceptual que acull una política cultural que vol fer justament de la cultura i el coneixement una eina essencial per a la dinamització i la modernització de les altes valls pirinenques. I ho fa reforçant els elements distintius i identitaris que atorguen a la relació entre la terra, el paisatge i el poblament (els homes i les dones en societat i en la lluita constant per una vida digna) un paper fundacional.

Els centres culturals i artístics (Farrera, Centre d’Art i Natura; Centre de Documentació del Pirineu, Ecomuseu de les Valls d’Àneu), els festivals (Muda, Dansàneu, CurtÀneu), les polítiques transversals dels museus i els equipaments culturals (Mnatec) i les jornades d’estudi (Jornades de Patrimoni i Desenvolupament) defineixen una sòlida arquitectura que fonamenta els treballs de recerca i difusió i divulgació del patrimoni material i immaterial. La creació artística i literària hi té una cabuda generosa, i Nabíus combina una densa i atapeïda trama de mirades cap endins de manera indestriable amb una mirada oberta cap enfora. Àneu a pams, d’una banda, doncs, i d’Àneu al món, d’una altra banda. Els Quaderns, els Petits Quaderns, l’Arxiu d’Imatges i les publicacions apaïsades de la línia Consell completen el panorama d’una presència permanent activa i útil de la cultura a les valls d’Àneu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia