Opinió

LA GALERIA

Front anti-Madrenas

Maria Mercè Roca i la seva gent han parlat amb la CUP per fer un front republicà d’esquerres, sense ERC, i amb la gent dels comuns

A un any de les eleccions municipals tot s’activa en clau electoral. També a la ciutat de Girona. Han canviat molt les coses des que fa tres anys Carles Puigdemont va tornar a guanyar les eleccions i, en minoria, volia completar un segon mandat que s’anunciava relativament tranquil. D’aquell panorama no en queda gaire res. La crida de Puigdemont a la presidència de la Generalitat va portar Marta Madrenas a l’alcaldia, amb l’interregne d’Albert Ballesta, i el procés polític que viu el país i l’actitud de l’alcaldessa davant les greus circumstàncies a què Catalunya ha hagut de fer front, li han donat una popularitat a l’alça, impensable en el moment en què va arribar a l’alcaldia. A això s’hi ha d’afegir que ha aconseguit, amb Sílvia Paneque i el seu equip, que van entendre la jugada política, tirar endavant el govern de la ciutat. Ara sembla que a Marta Madrenas, que va proposar fer un front unitari republicà per presentar-se a les eleccions, totes li ponen. Esquerra i la CUP se’n van desmarcar ràpidament. Esquerra s’ha quedat sense candidat oficial, perquè Maria Mercè Roca va dir que no repetiria per manca de confiança dels republicans en la seva persona. I la CUP va a la seva.

Hi ha, però, un camí que, encara que serà menystingut, s’ha començat a bastir. Maria Mercè Roca i el seu equip no han acceptat de bon grat el seu pas a segon terme i encara que continuen com a regidors a l’Ajuntament, han començat a fer contactes. Creuen que la popularitat de Madrenas és circumstancial, que simplement “ha estat en el lloc oportú en el moment adequat”, i volen lluitar contra un Junts per Girona. Hi va haver la setmana passada una reunió entre Maria Mercè Roca i Lluc Salellas en la qual l’escriptora gironina va parlar amb el cupaire per proposar un front republicà d’esquerres al marge d’ERC. I en van parlar una bona estona amb la voluntat de fer-ho arribar a l’esquerra gironina representada per la gent d’IC, EUiA i Podemos, els comuns, vaja, per pactar una llista per intentar desbancar l’alcaldessa. Les converses han existit, però no es volen fer públiques i blasmaran de la interpretació de ser un front anti-Madrenas. Aquí la CUP, que fa de CUP i és assembleària, té la paella pel mànec, però Maria Mercè Roca i la seva gent no estan decidits a deixar d’intentar que el seu model de ciutat opti a governar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia