Opinió

Full de ruta

Hora de preparar-se

Que ni el PP ni Ciutadans vagin a la presa de possessió del govern Torra és una falta de respecte i de no acceptació dels resultats electorals

Ha estat una setmana intensa i sorprenent que ha fet un pas més en la implacable davallada de la manera de fer constitucionalista que va començar a les Espanyes el 1977 i que s’està ensorrant. Mai no s’havien hagut de repetir eleccions espanyoles i li va passar a Rajoy. Mai no havia deixat d’haver-hi un bipartidisme al Congrés dels Diputats, i l’aparició de Podemos i de Ciutadans va trencar el bipartidisme esquerra-dreta. Mai no havia funcionat una moció de censura de les tres que s’havien presentant en els darrers 38 anys, i divendres Rajoy i el seu govern se’n van haver d’anar a casa seva. També, és clar, mai no s’havia aplicat el 155 que ha quedat, teòricament, anul·lat amb la presa de possessió dels consellers de la Generalitat. I, és clar, mai no hi havia hagut una decisió majoritària del poble català de decidir el seu futur, expressada primer a la consulta del 9-N i posteriorment al referèndum de l’1-O, que ha portar a una reacció des dels budells dels poders de l’estat que ha comportat que el 2018 tinguem presos polítics i polítics exiliats, per no parlar de les retallades brutals en els drets constitucionals de llibertat d’expressió, llibertat d’impremta i llibertat de reunió. Rajoy ja no és el president espanyol però en el fons res no ha canviat tant. O sí, preparem-nos. El PP, fins ara manaire, i Ciutadans, que es pensaven que aviat serien els reis del mambo, aniran a sac contra tot el que passi a Catalunya. I per anar contra el feble govern del PSOE, a part de dir-los de tot i acusar-los sense treva, utilitzaran Catalunya i la voluntat dels catalans. Ja s’ha vist. Suárez i González al Congrés es van dir de tot, però educadament. Ara, Rajoy ha perdut les formes. I que ni el PP ni Ciutadans vagin a la presa de possessió del govern del president Torra és una falta de respecte i una no acceptació dels resultats electorals. Això té un nom i el sap tothom. Preparem-nos, carregaran contra tot. I tot i el dolor pels absents, serà una gran oportunitat per a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia