Opinió

A la tres

Gol per a la fiscalia

“Per molt que ens dolgui, la fiscalia s’apunta un gol en la seva política de la por amb els mestres de l’IES El Palau

Mentre el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena continua jugant a fer de polític i ara, usant un article ideat per a terroristes, intenta fer variar la composició del Parlament sorgida del 21-D, la fiscalia s’apunta el seu primer èxit en el seu atac, coordinat amb els partits del 155, contra l’escola catalana. Un 30% dels mestres de l’IES El Palau de Sant Andreu de la Barca han demanat el trasllat de cara al curs vinent. Nou dels mestres d’aquest institut, persones ben normals en paraules dels fills dels guàrdies civils que fa anys que hi estudien, han estat investigats arrel de les seves presumptes intervencions a classe després de l’1-0. Dic presumptes perquè les denúncies es basen en unes afirmacions que els professors neguen haver pronunciat. Al maig, un jutge va arxivar les denúncies, per incitació a l’odi i injúries, contra cinc dels professors. La resta, però, encara estan sent investigats i la fiscalia ha demanat que es reobri el cas contra els altres cinc. La fiscalia, amb uns fulls tipus que algú va redactar i ha usat contra bombers, professors, estudiants, etcètera, els acusa de delicte d’odi tot i que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha assegurat recentment en una interlocutòria, tal com defensaven prestigiosos juristes, que el delicte d’odi de l’article 510 del Codi Penal només es pot aplicar contra aquells que inciten a la discriminació de col·lectius vulnerables, però no pas als que critiquen o amenacen els cossos policials.

Els professors de l’IES El Palau han dit prou. Han vist els seus noms i cares publicats al diari El Mundo i llençats a les xarxes per polítics sense escrúpols com Albert Rivera; han patit amenaces, fins i tot de mort; saben que el proper curs tot el que facin o diguin serà qüestionat pel simple fet d’haver explicat als seus alumnes que l’1-0 no va ser una diada qualsevol i, espero que per l’aplicació del 155, no han rebut fins fa ben poc un suport clar i explícit del govern del seu país. La fiscalia, per molt que ens dolgui, s’ha apuntat un gol, la tàctica de fer por ha triomfat i un seguit de professors han hagut de prendre una decisió segurament a contracor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia