Opinió

A la tres

La voluntat

“El govern espanyol del PSOE s’expressarà en els escrits d’acusació de la fiscalia i l’advocat de l’Estat

La castanyada i Tots Sants. Sempre és feridor tenir present que hi ha presos polítics i exiliats, privats de llibertat i limitats de moviments per haver complert el compromís electoral que els ciutadans s’expressessin a les urnes. En festes, en la celebració de les tradicions, en els moments en què molts els passem amb família o les persones que ens estimem, encara més.

Les festes coincideixen amb l’any que fa que els membres del govern estan reclusos, en abús d’una presó preventiva injusta i desproporcionada per una rebel·lió inexistent. I no ho dic jo. Veus tan autoritzades com la de l’expresident del Tribunal Suprem, del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Constitucional, Pascual Sala, no hi veuen aquest delicte i dubten del de sedició. I el mateix redactor del delicte de rebel·lió en el Codi Penal del 1995 ha repetit fins a la sacietat que és inaplicable als dirigents independentistes.

Però quan es busca venjança i exemplaritat es fa el desentès davant del sentit comú, encara que la veritat, els drets fonamentals i, de retruc, la democràcia quedin rebregats a l’Estat espanyol. I aquest és exactament l’esperit que ha guiat el procés judicial que capitaneja Pablo Llarena al Suprem. Amb la instrucció tancada i dictada l’obertura del judici oral, és l’hora de conèixer els escrits d’acusació de la fiscalia, l’advocat de l’Estat i de Vox. I els dos primers està previst que es facin públics demà.

S’acosta el moment de la veritat per al govern del PSOE. Serà en aquests escrits, en què es detallaran les penes que es demanen per als dirigents de l’1-O, on es constatarà si els socialistes es mouen. L’executiu s’expressarà a través de la petició de l’advocat de l’Estat i també de la fiscalia, i ja es dona per fet que aquesta última mantindrà rebel·lió. Es posarà a prova, doncs, la voluntat d’entesa real dels socialistes, que si volguessin afrontar de cara el que està passant a Catalunya el primer que haurien de fer és retirar les acusacions contra els líders polítics i socials de l’1-O. Veurem fins on arriba.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia