Editorial

Mentides i demagògia de Trump

El president nord-americà, Donald Trump, sembla disposat a tot, fins i tot a manipular barroerament l’opinió pública, per poder tirar endavant una de les seves promeses electorals més rellevants: la construcció d’un mur al llarg de la frontera entre Mèxic i els EUA. Dimarts a la nit, en una intervenció inèdita televisada des del despatx oval de la Casa Blanca, Trump no va dubtar a utilitzar la seva habitual demagògia al voltant de la immigració per intentar convèncer els americans de la necessitat i les virtuts de construir el mur a la frontera sud. El president va fer demagògia, però també va dir nombroses falsedats. Com, per exemple, quan va atribuir milers de morts de nord-americans –les que provoca mensualment el consum de drogues– al tràfic d’heroïna que arriba, segons va dir, per la falta d’un mur a la frontera. En realitat, però, la major part de comissos de droga són als punts oficials d’entrada, també a la frontera amb el Canadà.

Trump no va tenir manies tampoc a presentar com a “delinqüents” els immigrants que arriben a la frontera, sovint fugint de la persecució política i de la pobresa econòmica als seus països de Centreamèrica. El president també va insistir en la seva promesa que el mur el pagaria Mèxic, al·ludint que això s’arreglarà en un nou acord comercial amb el país, quan la majoria de l’opinió pública sap que els possibles acords vindrien amb compensacions fiscals per a les empreses o amb millors sous per als treballadors. Finalment, Trump va ignorar també la greu situació que estan patint milers de treballadors governamentals que no han cobrat des de fa dies, quan, degut a la falta d’acord amb els demòcrates, el president va ordenar tancar el govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia