Editorial

El pacte de la vergonya d’Andalusia

L’acord a tres bandes entre el PP, Cs i Vox per a la investidura del popular Juanma Moreno com a president de la Junta d’Andalusia, dimecres vinent, cal qualificar-lo de pacte de la vergonya. El document signat amb Vox és ambigu, però les demandes del partit neofeixista han posat de manifest no només el seu caràcter ultranacionalista espanyol, catalanòfob i d’arrel franquista, sinó també el seu racisme, el masclisme i el populisme més demagògic. Uns trets que connecten Vox amb la nova onada de totalitarisme populista que recorre el món. El PP ha tancat un acord avantposant els interessos de poder a barrar el pas als ultres. I Cs no pot amagar la seva responsabilitat i connivència. Els de Rivera són, a partir d’ara, còmplices de blanquejar plantejaments execrables com expulsar desenes de milers d’immigrants, eliminar les lleis d’igualtat o desprotegir les dones de la brutal violència masclista.

Davant l’ofensiva extremista de les dretes cal crear un front democràtic fort. En el terreny social, com ara la plataforma d’entitats feministes que criden a la mobilització sota el lema “ni un pas enrere”. Però també un front polític en què tots els partits contraris a les barbaritats que planteja Vox han d’adquirir el compromís de defensa dels drets fonamentals. El PSOE ha de liderar aquest bloc i podrà comptar, a més de Podem, amb la majoria de grups catalans, bascos, valencians o gallecs del Congrés. Però els socialistes han d’assumir que la defensa dels drets fonamentals ha de ser total. També aquells que s’estan vulnerant sistemàticament i de forma greu a Catalunya. No fer-ho és una gravíssima irresponsabilitat perquè suposa frustrar l’únic dic de contenció que pot frenar la dreta extrema i el feixisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia